Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Joint geeft longkanker

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Joint geeft longkanker

  Korting op 420shop
  Een jointje op zijn tijd kan geen kwaad, weet iedereen. Vergeet het maar. De psychische effecten vallen niet mee, maar ook als het gaat om de kans op longkanker zijn pretsigaretjes veel gevaarlijker dan gewone sigaretten.
  Dat concluderen Nieuw-Zeelandse onderzoekers, verbonden aan het nationale Medical research Institute, na een onderzoek onder 79 longkankerpatiënten.

  Het was al bekend dat cannabisrokers veel meer koolmonoxide in hun bloed krijgen dan gewone rokers; ook staat vast dat cannabis de nodige carcinogene stoffen bevat, en de rook van een pretsigaretje bevat twee keer zo veel kankerverwekkende stoffen als die van een gewone sigaret.

  Al met al redenen genoeg om te veronderstellen dat cannabis bijdraagt aan het risico op longkanker. Grootschalig onderzoek hiernaar is echter nog nooit verricht. De Nieuw-Zeelandse studie laat zien dat mensen die gedurende tien jaar minimaal een joint per dag roken (of gedurende vijf jaar twee joints), een bijna zes keer zo grote kans hebben op longkanker.

  Het cannabisgebruik stijgt de laatste jaren sterk, en niet alleen in Nieuw-Zeeland. De kans is groot dat het in de westerse wereld heel gewoon gaat worden om cannabis te roken. Onderzoeksleider RichardBeasley verwacht dat we in de nabije toekomst te maken zullen krijgen met een ‘epidemie’ van longkanker veroorzaakt door pretsigaretten.

  Grtz

  #2
  Re: Joint geeft longkanker

  Je krijgt ook kanker van de uitlaatgassen..

  Comment


   #3
   Re: Joint geeft longkanker

   "een epidemie van kankerpatienten veroorzaakt door pretsigaretten" hij bedoelt vast die chocoladesigaretten van de snoepwinkel...

   hoe lang is het al niet toegestaan in Nederland, en hoeveel hebben we over kanker gerelateerd aan wiet gehoord? NUL, lachertje volgens mij hoor, dit onderzoek...

   ik ga fijn door met

   Comment


    #4
    Re: Joint geeft longkanker

    ik ga mij er ook mooi niets van aantrekken hoor

    Comment


     #5
     Re: Joint geeft longkanker

     Waar je nog grotere ziektes van krijgt tegenwoordig, is de rommel die ze bij de wiet gooien om de wiet zwaarder te maken In plaats van gedogen en intensief wiet kwekerijtjes op te rollen, kunnen ze het beter legaliseren! Doormiddel van vergunningen kan je de aanvoer van wiet naar coffeeshops of verkooppunten beter reguleren.

     Dit scheelt veel geld, zowel kwa gezondheidzorg als politie / justitie... Maarja dat is mijn mening
     Veel gestelde vragen over het forum

     JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
     420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

     Comment


      #6
      Re: Joint geeft longkanker

      Ik ga volledig akkoord met je^^

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X