Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Zes jaar cel voor cannabisboer die rechtbank beschuldigt van corruptie

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Zes jaar cel voor cannabisboer die rechtbank beschuldigt van corruptie

  Korting op 420shop
  DIKSMUIDE - De Veurnse strafrechter heeft Geert De Brabander (46) bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van zes jaar voor het opzetten van cannabisplantages. De cannabisboer beweert dat hij eerder gunstige vonnissen kon afkopen. In de zaak werden nog 13 andere beklaagden veroordeeld.

  Geert De Brabander en zijn kompaan Philip D. benaderden verschillende landbouwers in geldnood. Die verhuurden hun loodsen om er op grote schaal cannabis te kweken. In totaal zou de bende zo dertien oogsten hebben kunnen doen. De cannabisboer werd daarom veroordeeld tot een verbeurdverklaring van bijna 1,3 miljoen euro opbrengsten.
  De cannabisboer uit Vladslo, bij Diksmuide, kwam eerder al in aanraking met het gerecht. Toen kon hij naar eigen zeggen via zijn advocate een gunstig vonnis afkopen. Het onderzoek van het Gentse parket-generaal naar die mogelijke corruptie loopt nog steeds. Onderzoeksrechter Yves Vanmaele houdt in ieder geval zijn onschuld staande. In afwachting van die zaak wilde De Brabander vorige maand de behandeling van zijn zaak laten uitstellen. Die vraag werd niet ingewilligd, waarop hij en zijn familie met veel kabaal verstek lieten gaan. Daardoor kunnen ze nog verzet aantekenen tegen het vonnis.
  Verboden wapenbezit
  De rechter veroordeelde de cannabisboer tot een effectieve gevangenisstraf van zes jaar. Daarbovenop kreeg hij nog twee maanden cel voor verboden wapenbezit. Zijn vrouw Ingrid M. en zijn broer Johan kregen respectievelijk celstraffen van twee jaar en drie jaar. Philip D. moet vier jaar naar de gevangenis. De andere beklaagden kregen straffen van 6 maanden met uitstel tot twee jaar effectief. Enkel Didier D. werd vrijgesproken.
  Het parket vorderde de onmiddellijke aanhouding van vijf beklaagden. De rechter oordeelde dat enkel Geert De Brabander en Philip D. onmiddellijk naar de gevangenis moeten. De cannabisboer zelf was niet aanwezig bij de voorlezing van het vonnis.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X