Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Veroordeelde cannabisboer biedt zich spontaan aan bij politie

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Veroordeelde cannabisboer biedt zich spontaan aan bij politie

  Korting op 420shop
  DIKSMUIDE - Geert De Brabander, de cannabisboer uit Diksmuide die dinsdag bij verstek tot zes jaar cel werd veroordeeld, heeft zich woensdagavond spontaan aangeboden bij de politie van de zone Polder.

  De Brabander en zijn kompaan Philip D. benaderden verschillende landbouwers in geldnood. Die verhuurden dan hun loodsen om er op grote schaal cannabis te kweken. In totaal zou de bende zo dertien oogsten hebben kunnen doen. De cannabisboer moet daarom drugswinsten van bijna 1,3 miljoen euro terugbetalen. De rechter veroordeelde de cannabisboer tot een effectieve gevangenisstraf van 6 jaar. Daarbovenop kreeg hij nog twee maanden cel voor verboden wapenbezit.
  Omdat de rechter de onmiddellijke aanhouding had bevolen, werd De Brabander woensdagavond om 19.15 uur meteen opgesloten in de gevangenis van Brugge. Hij kan echter nog verzet aantekenen tegen zijn veroordeling. In dat geval wordt de zaak van de cannabisboer binnenkort opnieuw behandeld door de strafrechter in Veurne.
  Voor zijn eerste proces liet Geert De Brabander verstek gaan toen de rechter de zaak niet wilde uitstellen. De cannabisboer beweert immers dat hij in andere dossiers via zijn toenmalige advocate gunstige vonnissen kon afkopen. Dat onderzoek naar mogelijke corruptie door onderzoeksrechter Vanmaele loopt nog steeds. De Brabander en zijn advocaat Bart Vosters wilden daarom het proces uitstellen tot er meer duidelijkheid zou zijn over het onderzoek naar Vanmaele.

  #2
  Re: Veroordeelde cannabisboer biedt zich spontaan aan bij politie

  Vind dat een matige straf vergeleken met wat anderen krijgen voor bv 20 plantjes ofz.
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

  Comment


   #3
   Re: Veroordeelde cannabisboer biedt zich spontaan aan bij politie

   ja inderdaad,zie hier

   Strenge buren

   In BelgiŽ kan het lelijk mislopen wanneer je een eenvoudige kweker bent. De heren Manuel N. en Benjamin Z. uit de plaatsen Arendonk en Dessel liepen akelig tegen de lamp. Ze kregen een celstraf van 12 maanden cel, waarvan 6 maanden met uitstel (zou dat voorwaardelijk zijn?). Ze moeten daarnaast ook een boete betalen. Van 6000 euro, maar dan 5400 voorwaardelijk. Dan valt dan weer mee. Ze hebben deze straf gekregen omdat ze een half jaartje aan het kweken zijn geweest. Bij aanhouding werden een tiental (!!!) planten in beslag genomen, wat wiet, een auto en een gsm. Voor zo'n akkefietje zou je in Nederland toch niet achter de tralies gaan? Voor de teelt van 50 tot 100 planten krijg je hier een geldboete van 1000 euro. Het telen van 100 – 500 planten kan een gevangenisstraf van 6 weken onvoorwaardelijk tot gevolg hebben en 500 tot 1000 planten is goed voor 12 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Dat zijn toch allemaal vrij lichte straffen. Laten we eerlijk zijn. Onlangs berichtten wij al dat veel Nederlandse kwekers uitwijken naar BelgiŽ. Het schijnt zelfs dat de buren de toestroom van wietkwekers amper aankunnen. Maar of het klimaat om te telen daar nou zo gunstig is valt te betwijfelen als je zo'n berichtje leest.

   Comment


    #4
    Re: Veroordeelde cannabisboer biedt zich spontaan aan bij politie

    geef mij maar nl
    Met een jointje in je hand , kom je door het hele land ^^

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X