Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Congres Open Vld stemt legalisering cannabis weg

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Congres Open Vld stemt legalisering cannabis weg

  Korting op 420shop
  Open Vld heeft zich vandaag gebogen over het programma waarmee de partij naar de verkiezingen van 25 mei trekt. Ondanks een reeks opmerkingen kreeg het voorstel van de partijtop voor het behoud van de woonbonus groen licht van de bevoegde werkgroep. Open Vld wil ook een staatssecretaris voor privacy. Een amendement van Jong VLD over de beperking van de interpretatiemogelijkheid van de fiscale administratie zoals de BBI van de wetgeving kreeg niet de vereiste tweederde meerderheid en werd naar de plenaire zitting verwezen.  De partij had eind vorige maand het ontwerp-verkiezingsprogramma voorgesteld, waarvan het 5-5-5-groeplan de ruggengraat vormt. Daarop konden amendementen worden ingediend.

  Open Vld had verzamelen geblazen in het ICC in Gent om in een aantal werkgroepen een aantal knelpunten en amendementen uit te klaren. Dat leidde soms tot boeiende discussies, die in het geval van de woonbonus uitmondden in een groen licht voor de ontwerpresolutie die pleit voor het behoud van de woonbonus, met een keuzemogelijkheid voor verlaagde registratierechten.

  Staatssecretaris voor Privacy
  Het congres stemde ook in met het voorstel om in de volgende regering een staatssecretaris aan te stellen voor privacy. "Nu de staatshervorming is voltooid, hebben we een staatssecretaris op overschot. Waarom hem dan niet bevoegd maken voor privacy, die de jongste jaren zwaar onder druk kwam en ook in de toekomst nog onder druk zal blijven", stelde Nol Slangen.

  Jong VLD trok zwaar van leer tegen de resolutie die de rechtszekerheid wilde vergroten door de verdere uitbouw van de fiscale rulingdienst. Voor de jongeren kan het echter niet dat de fiscale administratie de wet vrij kan interpreteren. De belastingplichtige heeft het recht om de minst belaste weg te kiezen, stelde voorzitter Bert Schelfhout. Die benadrukte dat het Jong VLD-amendement niet te doen had met het conflict van Europees commissaris Karel De Gucht met de BBI. De Gucht tekende overigens present op het congres.

  Het Open Vld-congres stemde met een grote meerderheid een amendement van Jong VLD Antwerpen om cannabis te legaliseren weg. Dat gebeurde in de vooravond, terwijl de stemming over een gelijkaardig amendement plaatsvond in de voormiddag met heel wat minder mensen.

  Open Vld stemde ook unaniem voor de afschaffing van de verdeel- of "miserietaks". "Dit kan enkel voor separatisten, die geloven in scheidingen. Wij willen mensen die scheiden vleugels geven", stelde Lode Vereeck, verwijzend naar het thema van het congres "Vlaanderen vleugels geven". Vereeck, voor LDD in het Vlaams Parlement, kreeg ook een warm applaus toen hij zei dat hij verheugd was over zijn terugkeer naar Open Vld.

  Bron: DeMorgen.
  A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X