Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Minister: Blowverbod alle agenten

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Minister: Blowverbod alle agenten

  Korting op 420shop
  DEN HAAG - Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vindt dat agenten in hun vrije tijd geen softdrugs moeten gebruiken. Het drugsgebruik kan de uitstraling en het gezag van politieagenten schaden, aldus de minister.

  Zij dringt bij de korpsbeheerders aan op een eenduidige richtlijn, die agenten verbiedt softdrugs te gebruiken in hun vrije tijd. Dat heeft Ter Horst geschreven in antwoord op vragen van PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman, die donderdag gepubliceerd zijn.

  Korpsbeheerders stellen zelf de richtlijnen op voor (soft)drugsgebruik door hun agenten in diensttijd en hun vrije tijd. Het korps Amsterdam-Amstelland heeft recent vastgelegd dat agenten niet mogen blowen in hun vrije tijd, omdat zij ook buiten diensttijd een voorbeeldfunctie hebben. Ook andere korpsen hanteren regels voor softdrugsgebruik. Overtreders kunnen disciplinair worden gestraft.

  De minister wil nu dat alle korpsbeheerders de lijn volgen dat softdrugsgebruik door agenten helemaal wordt verboden om de uitstraling en het gezag van de politie te behouden.

  Grtz

  #2
  Re: Minister: Blowverbod alle agenten

  Dat vind ik niet kunnen, werk en privÚ moet gescheiden blijven. Je werk mag je leven niet gaan be´nvloeden in de mate dat je er last van hebt en dat is precies wat die minister wil doen. Iedereen gelijk voor de wet! Allemaal blowen, of die minister moet aftreden lol

  Greetz

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X