Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Voorwaardelijke celstraf voor man die cannabis droogt in zijn huurwoning

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Voorwaardelijke celstraf voor man die cannabis droogt in zijn huurwoning

  Korting op 420shop
  HINGENE - De Mechelse correctionele rechtbank heeft Jamal Y. uit Hingene gisteren veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan het grootste deel voorwaardelijk. De man droogde in zijn woning cannabis in opdracht van een drugsbende.

  Begin januari liep er bij de politie van Klein-Brabant een tip binnen dat er in de Van Kerckhovenstraat, vlakbij het kruispunt met de Van Haelenstraat, een doordringende cannabisgeur werd waargenomen. De politie trok op onderzoek en stelde de geur ook vast. Toen duidelijk werd dat de geur afkomstig was uit een huurwoning in de buurt, besloten de speurders om een huiszoeking uit te voeren. In de garage van Jamal Y. werd niet minder dan 16 kilo cannabis aangetroffen die lag te drogen. Ook werd er zeven kilo restplanten aangetroffen.
  Jamal bekende dat hij drugs aan het drogen was. Hij kreeg de planten toegestopt van een kennis en droogde die in ruil voor enkele honderden euro’s.
  De politie haalde de garage van de man leeg en liet de cannabisplanten vernietigen. Jamal zit sinds 6 januari in de cel. Hij werd gisteren vrijgelaten uit de gevangenis omdat alleen het gedeelte in voorhechtenis effectief was.
  Rechter Jessica Bourlet haalde wel nog uit naar Jamal. ‘Drugs zijn een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid. Vergeet dat niet’, zei ze. ‘U hebt uw medewerking verleend aan een organisatie die zich met de handel in cannabis bezighoudt.’
  Naast zijn voorwaardelijke celstraf moet Jamal nog een effectieve boete van 6.000 euro betalen.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X