Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Snelle boetes voor drugsbezit binnenkort in hele provincie

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Snelle boetes voor drugsbezit binnenkort in hele provincie

  Korting op 420shop
  De onmiddellijke minnelijke schikking, het systeem waarbij het Gentse parket bij grote evenementen en politieacties overtreders op de wapen- of drugswet direct laat betalen, zal uitgebreid worden naar de rest van Oost-Vlaanderen. Dat heeft de Oost-Vlaamse procureur Johan Sabbe gisteren gezegd bij de voorstelling van zijn beleidsplan voor de komende vijf jaar.

  Door de hertekening van het gerechtelijk landschap vormen de arrondissementen Gent, Dendermonde en Oudenaarde sinds 1 april het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen. Sabbe, voorheen procureur des Konings van Gent, legde maandag de eed af als provinciaal procureur en gaf dinsdag meer uitleg over zijn beleidsplan. De onmiddellijke minnelijke schikking wordt onder meer bij de grootschalige controleacties in de prostitutiebuurt gebruikt om personen, vooral buitenlanders die betrapt worden met wapens of drugs, onmiddellijk te laten betalen.
  ‘Er is een zeer hoge betalingsgraad en het voordeel voor het parket is dat het dossier voor ons afgesloten is’, zegt Sabbe. ‘Nu werd het systeem onder meer gebruikt bij evenementen als I Love Techno, maar in de toekomst zal het uitgebreid worden naar de rest van Oost-Vlaanderen, bijvoorbeeld voor het carnaval in Aalst. We bekijken het uitrusten van de politie met betaalterminals zoals bij verkeersacties.’

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X