Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Corruptie 'normaal' in rechtbank Veurne

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Corruptie 'normaal' in rechtbank Veurne

  Korting op 420shop
  VEURNE - In de rechtbank van Veurne zijn wanpraktijken al jaren doodgewoon. Dat blijk uit de verboden reportage van VTM-magazine Telefacts.. Yves Vanmaele, die tot vorig jaar rechter was in Veurne, had de reportage laten verbieden. Meerdere mensen getuigden over omkopingspraktijken bij de rechtbank en de rol van onderzoeksrechter Vanmaele daarin.

  Het Gentse parket-generaal startte eind 2012 al een onderzoek tegen Yves Vanmaele, die toen nog actief in dienst was als onderzoeksrechter. Er waren aanwijzingen dat hij gerechtelijke dossiers had gemanipuleerd in het voordeel van onder meer oplichters, fraudeurs, drugsdealers en smokkelaars.
  Zo moest de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling in april vorig jaar vaststellen dat de zaak rond het bedrijf Algemene Bouwcentrale (ABC), een van de grootste fraudezaken uit de jaren negentig, verjaard was. In dezelfde periode werden hem nog vijf andere onderzoeken ontnomen omdat ook die onherroepelijk dreigden te verjaren.
  Daarnaast werd Vanmaele door verschillende getuigen beschuldigd van corruptie en het manipuleren van gerechtelijke onderzoeken. Zo verklaarde een cannabisboer dat hij bij twee rechtszaken tegen hem smeergeld betaalde aan de onderzoeksrechter.

  Het Nieuwsblad

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X