Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Posters weren buitenlanders uit coffeeshops in Zeeland Kan dit zo maar ?

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Posters weren buitenlanders uit coffeeshops in Zeeland Kan dit zo maar ?

  Korting op 420shop
  Posters weren buitenlanders uit coffeeshops Kan dit zo maar in de Europese unie? binnenkort ook op etnische gronden?Kan dit zo maar? Ruikt naar discriminatie Artikel 1 van de grondwet? Soorten wetgeving[bewerken]

  In artikel 1 van de grondwet wordt het de overheid verboden om te discrimineren. Voor burgers worden in het Wetboek van Strafrecht enkele specifieke vormen van discriminatie strafbaar gesteld. Daarnaast worden in andere specifieke wetboeken nog vormen van discriminatie beschreven die alleen burgerrechtelijke consequenties hebben. Bij dat laatste moet onder meer gedacht worden aan het onverbindend verklaren van een contract of het ontstaan van een schadevergoedingsplicht.
  Grondwet

  Artikel 1 van de Nederlandse grondwet, luidt: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan".[1]
  Hierbij moet aangetekend worden, dat dit artikel, net zoals alle Grondwetsartikelen, de relatie tussen overheid en burgers betreft en dus niet die tussen de burgers onderling. Het verbiedt de Overheid dus, om als zodanig burgers "op welke grond dan ook" te discrimineren. Het gaat er dan met name om, of in gelijke gevallen een vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur bestaat.
  Sinds de totstandkoming van de huidige formulering in 1983 is het driemaal voorgekomen dat een politicus voorstelde dit artikel te schrappen (Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders). Ook de SGP heeft haar kanttekeningen bij de huidige formulering.[2]
  OOST-SOUBURG - De drie Zeeuwse gemeenten Goes, Vlissingen en Terneuzen hebben coffeeshops verzocht om posters op te hangen die buitenlanders weren.  Foto: Omroep Zeeland  Alleen mensen die in Nederland staan ingeschreven mogen softdrugs kopen. Om dat aan buitenlandse toeristen duidelijk te maken, kunnen coffeeshops op de gemeentelijke websites een poster downloaden met de tekst 'On holiday, no drugs here!'.

  #2
  Re: Posters weren buitenlanders uit coffeeshops in Zeeland Kan dit zo maar ?

  Doet de Nederlandse regering dit als niet met het verbieden van de buitenlanders in een coffeeshop. Is dit geen discriminatie in mijn ogen wel.

  Iedereen in de tijd van de invoering van de wietpas had ook gedacht dat de rechter dit ging veroordelen, maar jullie zien het zelf allemaal niet geholpen.
  Het enige wat er na die tijd gebeurd is dat buitenlandse rokers nu verder moeten rijden om wiet te kunnen kopen wat in mijn ogen ook discriminatie tegen over de grenszaken, die hebben omzetverlies tot en met en spreek dan nog niet over al de mensen die in de sector werkzaam waren en nu werkloos zijn.

  Wie er wel voordeel mee heeft zijn de straatdealers die lachen zich kapot met de wietpas. Politiekers zuchttttttttttttttt gaan daar maar over zwijgen die hoor je enkel als verkiezingen zijn. Zouden beter in gelijk welk land doen waarvoor ze verkozen zijn namelijk luisteren naar de bevolking.
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...croscoop-kopen

  Comment


   #3
   Re: Posters weren buitenlanders uit coffeeshops in Zeeland Kan dit zo maar ?

   Laatste tijd komen veel Nederlanders de grens over om in BelgiŽ tabak te kopen, benzine te tanken, stel je eens voor dat er op de handelaars hun ramen posters hangen dat buitenlanders niet kunnen kopen?
   Absurd he!
   ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X