Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Tijd voor 'zachter' softdrugsbeleid

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Tijd voor 'zachter' softdrugsbeleid

    Korting op 420shop
    De PvdA-Eerste Kamerfractie wil niet meewerken aan het strenge softdrugsbeleid van minister Opstelten. Senator Guusje ter Horst vindt dat het totale softdrugsbeleid op de schop moet. En ook burgemeesters van de VVD hebben twijfels over de aanpak van de minister.
    Streng beleid

    Het moet strafbaar worden om voorbereidingen te treffen om wiet te telen en dus worden ook de growshops verboden. Dat staat in een wetsvoorstel van de minister van Veiligheid en Justitie, Opstelten. Het voorstel wordt na de zomer in de Eerste Kamer besproken, maar of het door de Kamer komt, is maar de vraag.
    Niet meer in de hand

    Zo is regeringspartner PvdA tegen. Volgens PvdA-Eerste Kamerlid Guusje ter Horst moet het heel anders. Het telen van softdrugs is niet meer in de hand te houden, onder en bovenwereld zijn bijna niet meer van elkaar te onderscheiden en de nieuwe wet zal dat niet verbeteren, zegt ze tegen Nieuwsuur.
    Gecertificeerde teelt

    Ter Horst is van plan een ander wetsvoorstel in te dienen dat de situatie wel verbetert. Ze wil de minister oproepen om binnen een half jaar een regio aan te wijzen waar een proef kan plaatsvinden met gereguleerde en gecertificeerde hennepteelt ten behoeve van coffeeshops. De niet-gecertificeerde hennepteelt zou dan keihard worden aangepakt.
    VVD-steun

    De PvdA krijgt onder meer steun van VVD-burgemeester Onno Hoes van Maastricht. Hij was in het verleden kritisch over het legaliseren van de wietteelt, maar is daar anders over gaan denken. "We moeten reguleren, reguleren, reguleren. Dan kunnen we de vraag goed organiseren en de criminaliteit hard aanpakken," zegt hij tegen Nieuwsuur.
    Veel gemeenten voor

    Vorig jaar bleek al uit een rondgang van de NOS dat 26 van de 38 grootste gemeenten deteelt van wiet willen reguleren
Bezig...
X