Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wereldleiders roepen op tot ommekeer in drugsbeleid

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wereldleiders roepen op tot ommekeer in drugsbeleid

  Korting op 420shop
  Een groep van wereldleiders, onder wie ook voormalig VN-secretaris-generaal Kofi Annan, pleit voor een ommekeer in het wereldwijde drugsbeleid. De juridische strijd tegen drugs is mislukt, zeggen ze. Voor de wereldleiders is het belangrijker de gevolgen voor de gezondheid te verlichten en in de winsten van drugshandelaars te snijden. Ze vragen ook druggebruik niet langer te ‘criminaliseren’: zulke verboden veranderen het gedrag van mensen niet, menen ze.

  In het rapport dat dinsdag gepubliceerd werd, schrijven de 22 leden van de Global Commission on Drug Policy dat er een einde moet komen aan, onder meer, het opsluiten van niet-gewelddadige kleine gebruikers en producenten van drugs, en dat er meer geld moet gaan naar preventie en behandeling van druggebruik.
  Het rapport beveelt landen aan om bepaalde drugs, zoals cannabis en andere psychoactieve middelen te legaliseren. De auteurs verwijzen daarvoor naar de corruptie en het geweld waartoe het repressieve drugbeleid geleid heeft. ‘De feiten spreken voor zich: het is tijd om van koers te veranderen’, zegt Annan. ‘We hebben nood aan een beleid dat gebaseerd is op bewijzen van wat echt werkt, in plaats van een beleid dat druggebruik criminaliseert, zonder toegang tot efficiënte preventie of behandeling mogelijk te maken. Dit heeft niet enkel tot overvolle gevangenissen, maar ook tot ernstige sociale en gezondheidsproblemen geleid.’
  In de commissie zitten onder andere Javier Solana, voormalig hoog vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de EU, ondernemer Richard Branson, schrijver Mario Vargas Llosa, oud-president van Brazilië Fernando Henrique Cardoso en oud-president van Mexico Ernesto Zedillo.

  bron het nieuwsblad

  #2
  Re: Wereldleiders roepen op tot ommekeer in drugsbeleid

  Cannabis internationaal gelegaliseerd in 2016? Ik ben benieuwd, maar realistisch...

  Wat jammer dat er zo weinig reacties zijn. Ik zou de morele invloed van deze commissie en hun rapport niet onderschatten.

  Wie het volledige rapport wil nalezen kan dit doen hier.

  Comment


   #3
   Re: Wereldleiders roepen op tot ommekeer in drugsbeleid

   Het zou mooi zijn als het in 2016 geregeld zou zijn.

   Als ik echter hier in Nderland zie, dat een aantal burgemeesters het ander wil, en dan hebben we een minister die doof en blind is.
   https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...-nieuwe-kansen
   Lets not criticize but legalize

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X