Mededeling

Collapse
No announcement yet.

wiettop belgie

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  wiettop belgie

  Korting op 420shop
  BILZEN -

  Op de Vlaamse drugstop pleitte burgemeester van Lanaken Guido Willen (Open VLD) voor een drugsboetefonds om de grensgemeenten meer middelen te geven in de strijd tegen drugs. Na de top ging het naar Maastricht voor een bezoek aan twee coffeeshops.

  De zogenaamde Vlaamse Wiettop vond gisteren plaats in de landcommanderij van Alden Biesen in Bilzen. Vertegenwoordigers van zowat 25Limburgse, Antwerpse en Oost-Vlaamse gemeenten kwamen er samen om een gemeenschappelijk standpunt in te nemen in de strijd tegen drugs.

  Burgemeester Guido Willen (Open VLD) van Lanaken stelde voor om een drugsboetefonds in het leven te roepen naar analogie met het verkeersboetefonds. 'Nu verdwijnt het geld dat van drugsrunners in beslag genomen wordt naar de federale overheid. Hetzelfde geldt voor boetes die uitgeschreven worden in verband met drugs. Ik pleit ervoor om een drugsboetefonds op te richten waarin dat geld terecht kan komen. Dat kunnen grensgemeenten dan onmiddellijk gebruiken om de politie een beter antidrugsbeleid te voeren', zegt Willen. Voor het plan is wel een wetswijziging nodig.

  Op de drugstop maakte burgemeester van Bilzen Johan Sauwens (CD&V) de resultaten bekend van een enquête bij 32gemeenten. 'Daaruit bleek dat er een explosieve toename is van het aantal cannabisplantages in de Vlaamse grensgemeenten. Die stijging wordt veroorzaakt door de recente repressievere aanpak in Nederland.'

  De burgemeesters hebben gisteren ook vastgesteld dat de repressieve aanpak in Nederland leidt tot meer drugscriminaliteit in Vlaamse grensgemeenten. Daarom moet het Nederlandse gedoogbeleid met de coffeeshops teruggeschroefd worden. Een eerste stap zou volgens de burgemeesters kunnen zijn dat de coffeeshops verder opschuiven van de grens. Voorts werd er gepleit dat de parketten een magistraat zouden aanstellen die zich specifiek met de drugsproblematiek bezighoudt. 'Nu zien we grote verschillen tussen de parketten', zegt Sauwens. 'Een verdachte die een wietplantage met 500plantjes runde, wordt door de onderzoeksrechter in Tongeren maar sporadisch aangehouden. In Leuven wordt zo iemand wel vaker opgesloten.'

  Na de top ging het gezelschap naar Maastricht voor een bezoek aan burgemeester Gerd Leers (CDA) en twee coffeeshops. Er was geen inhoudelijke discussie, maar burgemeester Leers pleitte wel voor een Vlaams-Nederlandse Wiettop. In coffeeshop Smoky in een boot op de Maas werd er gediscussieerd met Marc Josemans van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht. Daaruit bleek dat beide standpunten in verband met drugs nog niet verzoenbaar zijn.

  #2
  Zonde van het geld die vergaderingen

  Die mensen zijn de gehele dag bezig geweest met niets dus weer, wanneer komen er nou eens concrete maatregelen / oplossingen??

  Het is allemaal niet zo ingewikkeld, schijt aan europa! Legalisatie in Nederland en Belgie en de grenzen op slot

  Ik ben benieuwd of er nog iets merkwaardigs uit die vergaderingen komt...
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment


   #3
   haha,hoe zalig zou dat zijn...

   daar zou ik wel mee kunnen leven!

   kzou wel een hele grote muur rond de grenzen bouwen dan...

   grtzzz

   Comment


    #4
    Godverdomde klote Cristen Democraten...
    Altijd op 7de dag(zondags actualteit-politiek programma op vlaamse omroep)
    met het vingers gekruisd als het over cannabis gaat.
    Dat ze maar doen,hoe meer ze gaan verbieden en gaan vertellen hoe slecht het allemaal is...hoe minder het ons gaat intreseren niet?
    Politie heeft een samenwerking tussen BE en NL
    wel de weed gemeenschap zou dat ook moeten hebben en dit forum is beetje het fundament ni?Cannabis kwekers,gebruikers samenwerken om iedereen te laten genieten van het godgeschenk als het ware,want denk aan de arme zielen die altijd over de grens moeten en maar 3 miezerige gram mogen op zak hebben...Vergelijk het met Afrika,daar worden mensen geholpen als ze in nood zitten,hoe zit het met de cannabis nood?1000 jongeren,ouderen,zieken,depresieven zonder het groene goud,waar is ons hulpfonds?

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X