Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Voorzitter cannabisclub krijgt opschorting van straf

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Voorzitter cannabisclub krijgt opschorting van straf

  Korting op 420shop
  De 39-jarige Michel Degens uit Hasselt, voorzitter van de cannabisclub Mambo Social Club, heeft van de Hasseltse strafrechter opschorting van de uitspraak van de veroordeling gedurende drie jaar gekregen wegens cannabisteelt en het aanzetten tot cannabisgebruik. Een 36-jarige man uit Neerpelt heeft ook opschorting van straf gekregen. Twee andere leden van de club zijn vrijgesproken. Degens maakte meteen na de uitspraak bekend in beroep te gaan.

  Degens haalde aan dat ze eigenlijk medestanders zijn van justitie en dat hun strijd een uitputtingsslag zal worden. "We willen de cannabis uit de criminele sfeer halen, zodat onze leden niet meer in het criminele circuit hun cannabis moeten kopen", zei Degens op zijn proces een maand geleden.

  Degens en de man uit Neerpelt stonden terecht voor het telen van wiet tussen 28 maart 2013 en 24 januari 2014. Degens werd op 18 december 2013 met 1.100 gram cannabis met een waarde van 7.700 euro onderschept. Volgens het gerecht gaat het om handel, want het was voor de leden van de Mambo Social Club bestemd.

  Op 18 december 2013 vond een ruilbeurs met de leden plaats en had Degens de cannabis in zijn bezit. Er volgde een huiszoeking waarbij 27 planten werden gevonden. In januari 2014 werden tijdens een huiszoeking bij de man in Neerpelt zeven planten gevonden.

  De verdediging met meester Tom Goossens haalde aan dat het legaliteitsbeginsel geschonden zou zijn omdat de drugwet onduidelijk zou zijn, maar dat veegde de strafrechter van tafel. Dan stelde de advocaat dat de feiten verjaard waren, omdat het een overtreding betrof. Zij zagen de 1.100 gram cannabis eigenlijk als bezit voor eigen gebruik, want die was bestemd voor de 72 leden van de vzw. De rechtbank verwees echter naar de hoeveelheid planten en hoeveelheid aangetroffen cannabis.

  De vzw wil het gebruik van zuivere cannabis promoten, maar de rechtbank ziet dat als het aanzetten tot cannabisgebruik. De rechtbank in Hasselt achtte dus de feiten bewezen. De indertijd in beslag genomen drugs en planten zijn verbeurdverklaard.

  Bron: HLN.
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X