Mededeling

Collapse
No announcement yet.

73-jarige Nederlandse dealer krijgt 7 jaar cel in Ierland

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  73-jarige Nederlandse dealer krijgt 7 jaar cel in Ierland

  Korting op 420shop
  Een 73-jarige Nederlander verdwijnt achter Ierse tralies. Hij is vandaag veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor de handel in honderden kilo's cannabis. De drugs zouden bijna 5 miljoen euro waard zijn geweest. Dat melden Ierse media.
  De oudere Nederlander viel op door zijn enorme cowboyhoed, verklaarden Ierse agenten tijdens het proces. De politie zag vorig jaar hoe hij met een bestelbusje naar een Ikea-vestiging in de hoofdstad Dublin reed. Daar stonden twee handlangers op hem te wachten.

  Vervolgens reed de Nederlander met het busje van een van de anderen naar een pakhuis. Daar stopte hij pakken in het laadruim. Daarop reed hij terug naar de Ikea. De handlanger reed weg en werd een eind verderop tegengehouden. In het busje vond de Ierse politie 72 kilo cannabis.

  Na de vondst doorzochten agenten ook het pakhuis. Daar vonden ze nog eens 225 kilo cannabis.

  Een 24-jarige man uit Vlaardingen stond ook terecht voor het drugstransport. Hij kreeg negen jaar celstraf. Tijdens het proces zei hij dat hij een gokschuld wilde afbetalen met de drugsopbrengst en dat hij vreesde dat zijn familie gevaar liep. Een Ierse handlanger kreeg zes jaar.

  BRON: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederlan...-Ierland.dhtml

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X