Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vrijspraak verdachten knipperij Chatzone

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Vrijspraak verdachten knipperij Chatzone

  Korting op 420shop
  Door Bram de Vrind
  13 feb 2008, 14:44 - DEN BOSCH - Na een rammelend politieonderzoek en een gelukkige escapade zijn drie verdachten door de politierechter in Den Bosch vrijgesproken van betrokkenheid bij een hennepknipperij in voormalig internetcafé The Chatzone in Oss. "Deze zaak stinkt aan alle kanten, niet alleen naar wiet en dat weten jullie", zei officier van justitie Tenge tijdens de zitting tegen de twee verdachte Ossenaren van 23 en 20 jaar.

  Hun 35-jarige kameraad uit Veghel was niet bij de zitting.

  Het drietal werd op 13 juli vorig jaar na een vluchtpoging uit het voormalige internetcafé aan de Roodborststraat ingerekend door de politie, die een anonieme tip had ontvangen over een hennepknipperij. The Chatzone werd in 2006 op last van burgemeester Klitsie al wegens drugspraktijken gesloten.

  "Bij de vlucht werden de sleutels weggegooid en het was duidelijk dat meneer groene vingers en plantenresten gelijkend op wiet aan zijn kleding had", zei de officier over de 23-jarige verdachte.

  Maar de politie liet een onderzoek naar de plantenresten achterwege en deed evenmin een telling en weging van de aangetroffen hennepplanten. Daardoor is niet onomstotelijk bewezen of de Opiumwet is overtreden. Ook aangetroffen sigarettenpeuken en drinkmokken bij de knipperij werden niet onderzocht op dna-profielen van de verdachten.

  Daarnaast was volgens de officier niet duidelijk of de verdachten wel uit de knipperij waren gevlucht.

  Hij zag zich genoodzaakt vrijspraak te eisen.

  Politierechter Visser nam de eis over. Hij vond het onderzoek van de politie 'matig' en ook omdat de mannen niet in de knipperij waren aangetroffen, zag hij te weinig aanknopingspunten voor een veroordeling.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X