Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Voorwaardelijke celstraf voor verkoop cannabiszaden

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Voorwaardelijke celstraf voor verkoop cannabiszaden

  Korting op 420shop
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de uitbaters van de Shaman Seed Company, een kruiden- en zadenwinkeltje aan de Bredabaan in Brasschaat, veroordeeld voor het aanzetten tot het gebruik van verdovende middelen. Ashley V. en zijn vriendin Eva V.D.E. hadden cannabiszaadjes te koop aangeboden. Ze kregen zes maanden cel met uitstel en een boete van 5.500 euro.

  Voor Ashley is 1.100 euro daarvan effectief, voor Eva is de boete volledig met uitstel.  Ook bezit van cannabis
  De beklaagden openden op 11 september vorig jaar een kruiden- en zadenwinkel waar onder meer cannabiszaad verkocht werd. De zaak was amper een week open toen de politie er een huiszoeking hield en de boel verzegelde. De cannabiszaden, een precisieweegschaal, een natriumlamp en boeken over het telen van marihuana werden in beslag genomen. In een rugzak van Ashley werd ook een joint en een plastic zakje met 1,4 gram weed gevonden, waardoor hij ook vervolgd werd voor het bezit van cannabis.

  Gebruik en teelt aangemoedigd
  De beklaagden hadden principieel om de vrijspraak gevraagd. De rechtbank stelde echter dat ze door de verkoop van cannabiszaad en praktische handleidingen het cannabisgebruik en de teelt ervan vergemakkelijkt en aangemoedigd hadden. Ze wisten bovendien goed dat ze daarmee de wet overtraden.

  De rechter verwees ook naar het vonnis in de zaak van de Growshop op de Paardenmarkt in Antwerpen. Die winkel was ook meermaals verzegeld, omdat er artikels verkocht werden die het mogelijk maakten een plantage op te starten. De uitbaatster werd later eveneens veroordeeld.

  De in beslag genomen goederen van de Shaman Seed Company werden verbeurd verklaard. (belga/lb)

  Grtz

  #2
  Re: Voorwaardelijke celstraf voor verkoop cannabiszaden

  daar wordt je toch gek van, maak het helemaal legaal of verbied het van mijn part, maar altijd dat gezeik over gedogen. als ze nu gewoon zorgen dat er in elke streek een aantal grote groeiers zijn, bv kassen, dan ben je van dat gedoe af, gaat de prijs ook omlaag en heb je goede controle.

  en die zaadjes, tsjah... dan zou ik de volgende keer een webshop beginnen, ben je van het eerste gezeik vast af.

  Comment

  Bezig...
  X