Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe het ervoor staat met de legalisering van softdrugs in Nederland

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hoe het ervoor staat met de legalisering van softdrugs in Nederland

  Korting op 420shop
  Voor het eerst sinds 1988 wordt de Cannabis Cup niet meer in Amsterdam gehouden. Dat heeft organisator High Times deze week aan VICE laten weten. De organisatie heeft de afgelopen jaren niet alleen moeten voldoen aan steeds strengere regels, ook kreeg het in 2011 een inval van politie omdat er te veel wiet aanwezig zou zijn. En vorig jaar leidde vergunningsproblemen tot een minimale versie van het evenement.
  De organisatie gaat het evenement nu in de Verenigde Staten houden, waar de legalisering een stuk verder is dan hier. Er is nu nog n evenement over in Nederland waar de cannabiscultuur gevierd wordt: Cannabis Bevrijdingsdag, dat aanstaande zondag in Amsterdam gehouden wordt.
  Een pessimist zou zeggen dat wietlegalisering een verloren zaak is: het politieapparaat draait overuren met het oprollen van wietplantages, hele bedrijven worden opgedoekt vanwege een nieuwe growshopwet en coffeeshops die jarenlang goed contact hebben gehad met de gemeente en politie worden opeens binnengevallen.
  Maar er is ook hoop. Ten eerste omdat volgens een enqute van eerder deze week 70% van de Nederlanders op dit moment voor legalisering is. Ten tweede omdat er internationaal meer ruimte komt voor een ander beleid. En ten derde omdat de mensen die het tegenhouden vooral oudere kiezers en politici zijn, en die gaan als het goed is binnen niet al te lange tijd met pensioen.
  Je kunt er een dagtaak aan hebben om bij te houden welke ontwikkelingen er op het vlak van wietbeleid zijn, maar je hebt vast een hoop andere dingen te doen. Daarom is hier een kort overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van de laatste tijd: zowel de goede als de slechte (ervan uitgaande van dat je vr legalisering bent, anders moet je 'slecht nieuws' en 'goed nieuws' even omdraaien, Ivo Opstelten).

  Volledig artikel van VICE: http://www.vice.com/nl/read/hoe-het-...-nederland-303

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X