Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

  Korting op 420shop
  NU - Algemeen.
  http://www.nu.nl/binnenland/4174203/...wietteelt.html
  Baas in eigen brein.

  #2
  Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

  Totale controle.
  Dan kun je straks wiet halen in een steriele apotheek ?
  Geen coffeeshops meer om te hangen ?

  Tja...niet dat het mij uitmaakt, ik kom daar toch niet.
  Maar ik kan me voorstellen dat dit niet helemaal de bedoeling was van de gemiddelde "LIEKAALAAIZZ IT" brullende st0ner
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


   #3
   Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

   Artikel in De Morgen.BE

   Softdrugsbeleid Cannabis op weg naar legaliteit in Nederland

   Gemeenten hebben plan om softdrugsteelt in handen te nemen
   30-11-15, 07.54u - Jan Tromp
   - Bron: de Volkskrant

   De Nederlandse gemeenten willen de teelt van cannabis uit het illegale circuit halen. Ze stellen een systeem voor van gemeentelijke vergunningen voor de hele keten. Die moeten greep bieden op productie, verkoop en gebruik.

   Het rapport is de meest serieuze poging tot nu toe om een eind te maken aan het veel bekritiseerde en 'failliete' gedoogbeleid
   Vandaag presenteert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een rapport van een breed samengestelde werkgroep van zeven burgemeesters. Het rapport, tot stand gekomen na acht maanden van analyse en discussie, is de meest serieuze poging tot nu toe om een eind te maken aan het veel bekritiseerde en 'failliete' gedoogbeleid. Al tientallen jaren mag hennep via coffeeshops wel worden verkocht en gebruikt, maar de teelt is verboden.

   De VNG, waarbij alle 393 gemeenten in Nederland zijn aangesloten, stelt vast dat het gebruik van cannabis niet meer weg te denken is. "Er is een onhoudbare toestand ontstaan. Wij ervaren als lokale bestuurders grote maatschappelijke problemen."

   Het oprollen van kwekerijen lijkt vaak op een gevecht tegen de bierkaai, vindt de werkgroep. "Door het gedogen biedt de overheid criminelen volop de ruimte om hun producten af te zetten. De cannabisindustrie is sterk verweven met georganiseerde criminaliteit die ook actief is in xtc en mensenhandel. We zien criminelen die trachten invloed te verwerven op het lokaal bestuur. We maken ons grote zorgen." Wat tot nu toe wordt ondernomen aan tegenmacht rangschikt de werkgroep onder 'pappen en nathouden'.'Door het gedogen biedt de overheid criminelen volop de ruimte om hun producten af te zetten. De cannabisindustrie is sterk verweven met georganiseerde criminaliteit die ook actief is in xtc en mensenhandel'Rapport Nederlandse gemeenten

   Gescreend op goed gedrag

   'Verkooppunten moeten weer echt instrumenten worden voor het gezondheidsbeleid, in plaats van de grote en op commercie gerichte organisaties die veel coffeeshops nu zijn'
   Rapport Nederlandse gemeentenDe burgemeesters verwerpen de twee uitersten: het geheel vrijgeven dan wel compleet verbieden van softdrugs. Ze kiezen voor 'een regelscenario' met gemeentelijke vergunningen. De werkgroep denkt aan kleinschalige en op de markt gerichte voorzieningen. "Verkooppunten moeten weer echt instrumenten worden voor het gezondheidsbeleid, in plaats van de grote en op commercie gerichte organisaties die veel coffeeshops nu zijn. Personeel moet zijn opgeleid om goede voorlichting te kunnen geven en probleemgebruik te herkennen, er moeten goede voorzieningen zijn voor leeftijdscontrole, overlast moet worden bestreden. Banden met de georganiseerde criminaliteit zijn uit den boze en niet meer nodig." Lang niet alle coffeeshops zullen deze heroriŽntatie overleven. Het moeten bonafide verkooppunten worden.

   Het voorstel is eerst een aantal gemeenten met vormen van gelegaliseerde teelt te laten experimenteren. Te denken valt aan zogeheten 'social cannabis clubs': besloten clubs met leden die voor eigen gebruik hennepplantjes telen en gebruiken.

   Meer voor de hand ligt volgens de werkgroep een vergunningensysteem: een ondernemer meldt zich bij de gemeente en krijgt onder strenge voorwaarden en na te zijn gescreend op goed gedrag de gelegenheid om te telen en te verkopen. Die vergunningen zullen schaars zijn. Als de nieuwe praktijk is uitgekristalliseerd, moet het parlement een cannabiswet opstellen die "een landelijk en eenduidig beleid" regelt.

   Pragmatisch   De werkgroep kreeg in februari als opdracht van het VNG-bestuur de bakens te verzetten in de al jaren aanslepende discussie over het softdrugsbeleid in Nederland. Meer dan vijftig gemeenten ondertekenden vorig jaar het manifest Joint Regulation. Hierin werd gepleit voor legalisering van de teelt van softdrugs. Lang niet alle gemeentebesturen willen hiervan weten.

   Het bestuur van de VNG besloot tot een werkgroep in een poging eenstemmigheid af te dwingen onder de leden. "Het mag niet zo zijn dat bestuurslagen met elkaar in discussie zijn, terwijl de georganiseerde criminaliteit er garen bij spint en de volksgezondheid onvoldoende wordt beschermd. We roepen alle betrokkenen op om vooral pragmatisch te zijn in het zoeken naar oplossingen."

   De gemeentebestuurders komen met dit rapport scherp tegenover het parlement te staan. In mei nam de Tweede Kamer nog een motie aan waarin de regering werd opgedragen gemeenten geen enkele ruimte toe te staan voor gereguleerde wietteelt. Een wettelijke regeling zou pas bij de volgende regeringsformatie mogelijk zijn, klinkt het.

   Artikel : http://www.demorgen.be/buitenland/ca...land-b01b95bc/

   Comment


    #4
    Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

    Zolang de VVD aan de macht is wordt er niks verranderd of gelegaliseerd eerder verboden !

    http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/polit...niet-reguleren

    Comment


     #5
     Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

     PvdA D66 en de rest van het kippenhok hebben anders ook al genoeg ruimte gehad om veranderingen door te voeren. Politiek wil helemaal niet van t gedoogbeleid af. Enig idee hoeveel ambtenaren dan werkeloos zouden worden??
     Wij van WC eend..
     Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
     Hallo vuur, mijn naam is olie.

     Comment


      #6
      Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

      Krijg de tering met je legalisering geintje,de laatste tijd veel goede berichten,gaat de goede kant op.
      verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X