Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

    Korting op 420shop
    NU - Algemeen.
    http://www.nu.nl/binnenland/4174203/...wietteelt.html
    Baas in eigen brein.

    #2
    Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

    Totale controle.
    Dan kun je straks wiet halen in een steriele apotheek ?
    Geen coffeeshops meer om te hangen ?

    Tja...niet dat het mij uitmaakt, ik kom daar toch niet.
    Maar ik kan me voorstellen dat dit niet helemaal de bedoeling was van de gemiddelde "LIEKAALAAIZZ IT" brullende st0ner
    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

    Comment


      #3
      Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

      Artikel in De Morgen.BE

      Softdrugsbeleid Cannabis op weg naar legaliteit in Nederland

      Gemeenten hebben plan om softdrugsteelt in handen te nemen
      30-11-15, 07.54u - Jan Tromp
      - Bron: de Volkskrant





      De Nederlandse gemeenten willen de teelt van cannabis uit het illegale circuit halen. Ze stellen een systeem voor van gemeentelijke vergunningen voor de hele keten. Die moeten greep bieden op productie, verkoop en gebruik.

      Het rapport is de meest serieuze poging tot nu toe om een eind te maken aan het veel bekritiseerde en 'failliete' gedoogbeleid
      Vandaag presenteert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een rapport van een breed samengestelde werkgroep van zeven burgemeesters. Het rapport, tot stand gekomen na acht maanden van analyse en discussie, is de meest serieuze poging tot nu toe om een eind te maken aan het veel bekritiseerde en 'failliete' gedoogbeleid. Al tientallen jaren mag hennep via coffeeshops wel worden verkocht en gebruikt, maar de teelt is verboden.

      De VNG, waarbij alle 393 gemeenten in Nederland zijn aangesloten, stelt vast dat het gebruik van cannabis niet meer weg te denken is. "Er is een onhoudbare toestand ontstaan. Wij ervaren als lokale bestuurders grote maatschappelijke problemen."

      Het oprollen van kwekerijen lijkt vaak op een gevecht tegen de bierkaai, vindt de werkgroep. "Door het gedogen biedt de overheid criminelen volop de ruimte om hun producten af te zetten. De cannabisindustrie is sterk verweven met georganiseerde criminaliteit die ook actief is in xtc en mensenhandel. We zien criminelen die trachten invloed te verwerven op het lokaal bestuur. We maken ons grote zorgen." Wat tot nu toe wordt ondernomen aan tegenmacht rangschikt de werkgroep onder 'pappen en nathouden'.'Door het gedogen biedt de overheid criminelen volop de ruimte om hun producten af te zetten. De cannabisindustrie is sterk verweven met georganiseerde criminaliteit die ook actief is in xtc en mensenhandel'Rapport Nederlandse gemeenten

      Gescreend op goed gedragPragmatisch



      De werkgroep kreeg in februari als opdracht van het VNG-bestuur de bakens te verzetten in de al jaren aanslepende discussie over het softdrugsbeleid in Nederland. Meer dan vijftig gemeenten ondertekenden vorig jaar het manifest Joint Regulation. Hierin werd gepleit voor legalisering van de teelt van softdrugs. Lang niet alle gemeentebesturen willen hiervan weten.

      Het bestuur van de VNG besloot tot een werkgroep in een poging eenstemmigheid af te dwingen onder de leden. "Het mag niet zo zijn dat bestuurslagen met elkaar in discussie zijn, terwijl de georganiseerde criminaliteit er garen bij spint en de volksgezondheid onvoldoende wordt beschermd. We roepen alle betrokkenen op om vooral pragmatisch te zijn in het zoeken naar oplossingen."

      De gemeentebestuurders komen met dit rapport scherp tegenover het parlement te staan. In mei nam de Tweede Kamer nog een motie aan waarin de regering werd opgedragen gemeenten geen enkele ruimte toe te staan voor gereguleerde wietteelt. Een wettelijke regeling zou pas bij de volgende regeringsformatie mogelijk zijn, klinkt het.

      Artikel : http://www.demorgen.be/buitenland/ca...land-b01b95bc/

      Comment


        #4
        Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

        Zolang de VVD aan de macht is wordt er niks verranderd of gelegaliseerd eerder verboden !

        http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/polit...niet-reguleren

        Comment


          #5
          Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

          PvdA D66 en de rest van het kippenhok hebben anders ook al genoeg ruimte gehad om veranderingen door te voeren. Politiek wil helemaal niet van t gedoogbeleid af. Enig idee hoeveel ambtenaren dan werkeloos zouden worden??
          Wij van WC eend..
          Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
          Het systeem betreurt dit ten zeerste.

          Comment


            #6
            Re: 'VNG wil vergunningensysteem voor wietteelt'

            Krijg de tering met je legalisering geintje,de laatste tijd veel goede berichten,gaat de goede kant op.
            verzonden vanaf mijn bos hut met tamtam

            Comment

            Bezig...
            X