Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Onterecht ontslag

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Onterecht ontslag

  Korting op 420shop
  Door: friso schotanus | zibb.nl | 03 maart 2006

  Een coffeeshophouder moet het loon van zijn medewerker netjes volgens de horeca CAO doorbetalen, omdat hij onterecht tot ontslag op staande voet was overgegaan. Dat bepaalde de voorzieningenrechter afgelopen woensdag.

  De Deventer coffeeshophouder had de werknemer ontslagen, omdat hij 'weed van de zaak' zou hebben gestolen.

  'Zoekgeraakt'

  De verkoopmedewerker had als taak om thuis vanuit een zak van een halve kilo weed, kleine weedzakjes te vullen, bestemd voor de verkoop. Maar bij controle in oktober vorig jaar stelde zijn baas vast dat bij dit klusje voor bijna 500 euro weed 'zoekgeraakt' was. De werknemer beweerde daarop dat de weegschaal die hij thuis gebruikte, kapot was.

  Test

  Om de weegschaal te testen moest deze mee naar de zaak om daar weed te wegen. Vůůr de test gedroeg de werknemer zich, volgens zijn collega's, zeer merkwaardig. Bovendien ontbrak op enig moment 13 gram weed uit de 'testzak' van 500 gram. De coffeeshophouder zag daarmee zijn vermoedens van diefstal bevestigd en ontsloeg de man op staande voet.

  Doorbetalen

  De werknemer startte daarop een kort geding. Volgens hem was van wettig bewijs geen sprake, er waren slechts vermoedens. De rechter was dat met hem eens en kende hem vier maanden achterstallig loon toe, op basis van de CAO voor de horeca. Bovendien is arbeidsovereenkomst tot op heden nog niet door een rechterlijke uitspraak beŽindigd, zodat het loon voorlopig nog moet worden doorbetaald.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X