Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Ganjax
  replied
  Re: Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

  Iets uit de boeken houden, er ontroerende goederen mee kopen, das enkel toegelaten voor politiekers he

  Leave a comment:


 • Silas
  replied
  Re: Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

  Meerdere coffeeshopīs zijn met dit beleid in de problemen gekomen de afgelopen jaren. Vanaf 2013-2014 moet je als coffeeshop de boel wel op orde hebben en kun je in sommige shopīs met de PIN betalen. Als je alleen cash kunt betalen weet je dat de shop niet helemaal koosjer is.

  Voor 2010 en zeker vanaf 2002 liep de praktijk heel anders dan de regels deden voor schrijven. Bijna alles ging zwart en van boekhouding was geen sprake. En dat kwam ze duur te staan! Zoals later zou blijken in de uitvoering van de wet...

  Leave a comment:


 • joremkrank
  replied
  Re: Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

  sommige mensen hebben er 50% voor over om maar wit geld te hebben zodat ze duur huis en auto kunnen verantworden,en hun zouden voor een paar % hun bedrijf en toekomst op het spel zetten?

  Leave a comment:


 • xAlecia
  replied
  Re: Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

  Maar ja, over dat wat op de bank staat kan moet vermogensbelasting betaald worden. Dus als het echt waar is dat ze miljoenen hebben verdient en nooit op de bank gezet hebben, loop de overheid toch zeker tonnen aan vermogensbelasting mis... Dus daar gaat toch echt iets mis volgens het OM waarschijnlijk.

  Love,
  Wunkie

  Leave a comment:


 • joremkrank
  replied
  Re: Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

  bizar dit,natuurlijk klopt de inkoop niet,daar dat niet officieel kan.hou je die administratie wel nauwgezet bij,ben je ook de lul want dan ben je softdrugs handelaarover softdrugs word heel weinig belasting geheven,dus ontlopen heeft geen zin,wie wil er nu niet zwart inkopen en wit de deur uitdoen?heeft totaal geen zin om sommige partijen buiten de fiscus om te verkopen,scheelt maar een paar % zelfs btw word niet geheven over softdrugs,vraag voor de gein een keer om een bonnetje bij de koffieshop

  Leave a comment:


 • QnQ
  replied
  Re: Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

  Ze hebben in ieder geval een goeie advocaat.

  Leave a comment:


 • Silas
  heeft een topic gestart Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

  Coffeeshophouders aangehouden voor witwassen

  TILBURG - De eigenaar van de Brabantse coffeeshopketen The Grass Company en een bedrijfsleider ervan zijn vandaag aangehouden op verdenking van witwassen. Het gaat onder meer om Frans van Laarhoven, wier broer Johan in Thailand een celstraf kreeg van twintig jaar voor witwassen.


  Het aangehouden duo wordt, samen met Johan, ervan verdacht op grote schaal inkomsten uit vier coffeeshops in Den Bosch en Tlburg buiten de officiŽle boekhouding te hebben gehouden. Het Openbaar Ministerie schat dat twintig miljoen euro via schijnconstructies in binnen- en buitenland zijn witgewassen.


  Na langdurig onderzoek stelt Justitie dat een deel van de inkoop van cannabishandel tussen 2002 en 2014 onjuist in de boeken is vastgelegd. Dit geld is over meerdere landen in Europa en AziŽ verspreid. Zo zou voor tien miljoen euro zijn belegd in Thailand. Zogenoemde katvangers zouden zijn gebruikt om de inkomsten en het bezit te verhullen.


  Naast de recente aanhoudingen is beslag gelegd op banktegoeden en onroerend goed in Nederland, Spanje en Luxemburg. In het laatstgenoemde Beneluxland zijn in het kader van hetzelfde onderzoek al een advocaat en een belastingadviseur aangehouden. Zij zouden de hoofdverdachten jarenlang hebben geholpen hun verdiensten te verhullen door hand- en spandiensten te verlenen.


  Het OM heeft The Grass Company en haar leidinggevenden al jarenlang op de korrel. De aanhouding van Van Laarhoven zag diens advocaat Gerard Spong daarom wel aankomen. Toch reageert hij als door een adder gebeten. ,,Mijn cliŽnten hebben altijd gezegd bereid te zijn verklaringen af te leggen als dat nodig is. De arrestatie van hen is daarom een enorm overtrokken reactie om de boel op scherp te zetten."
  Volgens Spong is van de beschuldigingen aan het adres van zijn cliŽnten niets waar. ,,Het OM maakt de klassieke fout winst van een coffeeshop, die op basis van een gedoogvergunning draait, wederrechtelijk verklaart. Hier klopt helemaal niets van."

  Bron Telegraaf

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X