Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Wiet telen in eigen beheer'

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  'Wiet telen in eigen beheer'

  Korting op 420shop
  Door Laurent Heere

  Woensdag 20 februari 2008 - BERGEN OP ZOOM - De Bergse PvdA-fractie wil dat de regering de teelt van softdrugs legaliseert. De sociaaldemocraten dringen aan op een proef.

  "Dat betekent dat wij onze gemeentelijke kwekerij daarvoor zouden kunnen gebruiken", zegt fractievoorzitter Ad van der Wegen. De PvdA sluit zich aan bij een oproep die onder meer is gedaan door een aantal oud-ministers, rechters en advocaten-generaal (de hoogste officieren van justitie) bij de Hoge Raad.

  Volgens Van der Wegen is het huidige drugsbeleid dweilen met de kraan open. Immers, de verkoop van softdrugs is de facto voor een deel gelegaliseerd door het gedoogbeleid. Gedoogde coffeeshops - Bergen op Zoom heeft er op dit moment nog vier - mogen binnen bepaalde regels softdrugs verkopen aan volwassenen. Maar het punt is dat ze hun drugs niet legaal mogen inkopen. Import en teelt zijn immers verboden.

  De huidige lijn van het kabinet - keiharde aanpak van telers en handelaars - speelt volgens de Bergse PvdA de drugscriminelen alleen maar in de kaart.

  Volgens fractievoorzitter Van der Wegen werkt de aanpak van het antidrugsteam Courage in Bergen op Zoom op zich goed. "Maar zo lang er zulke enorme winsten kunnen worden behaald, blijven criminelen zich met de kweek en handel bemoeien", zegt hij. Hij hoopt op steun van de gemeenteraad.

  Ondanks het succes van Courage vindt de Bergse PvdA dat de kweek van softdrugs moet worden toegestaan. Eventueel in een gemeentelijke kwekerij.

  Grtz

  #2
  Re: 'Wiet telen in eigen beheer'

  precies, kwaliteit omhoog, gemeente verdient er lekker aan en alles is onder toezicht, wat wil een mens nog meer? bovendien, door zulke inkomsten zouden andere belastingen weer omlaag kunnen, of de gemiddelde prijs van cannabis

  ook zullen criminelen minder snel op gevaarlijke manieren gaan telen (krappe ruimtes, gevaarlijke aanlsuiting van stroom e.d.) dit kan immers nu allemaal netjes legaal geregeld worden

  verder denk ik dat het ook de coffeeshop ten goede komt, deze kunnen nu immers verzekerd zijn van een constant aanbod en kwaliteit.

  ik vraag me alleen wel af of het dan ook gelegaliseerd wordt voor de thuisteler?

  cheerzzz.

  Comment

  Bezig...
  X