Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Recordvangst van 712 kilogram hasj in auto in Charleroi

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Recordvangst van 712 kilogram hasj in auto in Charleroi

  Korting op 420shop
  De politie heeft dinsdagvoormiddag onverwacht een recordhoeveelheid hasj van 712 kilogram in beslag genomen in een wagen die tegen een paal gereden was. De drugs lagen op de achterbank en zaten in de koffer van het voertuig, preciseerde eerste substituut Pierre Magnien in Charleroi.

  Rond 10.30 uur merkte een patrouille van de wegpolitie op de A54 richting Nijvel een Mercedes met een Duitse nummerplaat op. Het ging om een transitplaat, waarvan de geldigheid sinds kort verstreken was. Toen de agenten ter hoogte van de auto waren, verliet de chauffeur de autosnelweg plots via de afrit van Gosselies, waarop de politie de achtervolging inzette.

  Op het einde van de afrit, op het kruispunt dat op het grondgebied van Jumet ligt, verloor de bestuurder de controle over zijn auto en kwam tegen een paal terecht. De bestuurder sloeg te voet op de vlucht. De passagier, die lichtgewond was, werd ter plaatse opgepakt.
  Op dat ogenblik stelden de agenten vast dat de wagen vol met hasj zat. De drugs zaten verpakt in 89 pakjes van elk acht kilogram, samen 712 kilogram, die de achterbank en de koffer vulden. De drugs hebben een marktwaarde van 3.000 4.000 euro per kilo.

  De 27-jarige passagier is een man die geboren is in Frankrijk, er woont en Frans spreekt. De man zou karig zijn geweest met het geven van informatie en stelde dat hij niets wist over de bestuurder en over de inhoud van de wagen waarin hij zat. De verdachte is niet gekend bij het Belgische gerecht.

  Over de herkomst en de bestemming van de verdovende middelen is nog niets geweten. De bestuurder was dinsdagnamiddag nog steeds voortvluchtig. (belga/jv)

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X