Mededeling

Collapse
No announcement yet.

GL: 'Inkopen softdrugs niet aanpakken'

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  GL: 'Inkopen softdrugs niet aanpakken'

  Korting op 420shop
  VLISSINGEN - Vlissingen kan vanavond landelijk een doorbraak in het coffeeshopbeleid forceren, als de gemeenteraad een motie van GroenLinks aanneemt om bevoorrading van coffeeshops niet meer aan te pakken.

  Het inkopen van softdrugs wordt in tegenstelling tot de verkoop ervan niet gedoogd en is dus illegaal. GroenLinks wil dat veranderen. "Dat is een oude wens van ons, maar nu willen we dat echt regelen, omdat een lid van de coalitie coffeeshopeigenaar is", zegt Peter Kruizinga, indiener van de motie. Hij heeft het over Gerard Aarden van de fractie POV, die de nieuwe coalitie van PvdA, VVD, LPV en POV aan een meerderheid van één zetel heeft geholpen. De coalitie steunt dus op een man die, zoals Kruizinga het formuleert, 'met één been in de illegaliteit staat'. "Ik kan me daarom niet voorstellen dat zijn coalitiegenoten de motie niet steunen."

  Aarden zal zelf niet deelnemen aan het debat en dus ook niet meestemmen. "Dat zou belangenverstrengeling zijn", beseft de POV'er zelf. Zijn ene zetel steun voor de motie wordt goedgemaakt met die van GroenLinks, dus met steun van coalitiegenoten PvdA, VVD en LPV blijft er een meerderheid van 15 van de 29 zetels.

  Aarden heeft Kruizinga al gecomplimenteerd met de motie. "Het zou mij ook verbazen als mijn collega's het mij gunnen dat ik deels in de illegaliteit zit."

  Terwijl dat volgens Kruizinga en Aarden niet meer nodig is. Zij wijzen op een publicatie van advocaat André Beckers, die veel coffeeshophouders verdedigt, ook Aarden. Beckers wijst op een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Die heeft vastgesteld dat het inkopen, vervoeren, bewaren en verkoopklaar maken van cannabis onlosmakelijk is verbonden aan het exploiteren van een coffeeshop. Deze jurisprudentie kan door politie, justitie en de burgemeester van een gemeente worden gebruikt om deze activiteiten niet meer actief op te sporen en te laten bestraffen.

  GroenLinks wil met de motie bereiken dat burgemeester Dijkstra van Vlissingen zo'n afspraak maakt met politie en Openbaar Ministerie in Zeeland. Dijkstra en de politie wilden gisteren niet vooruitlopen op de behandeling van de motie door de gemeenteraad.

  Grtz

  #2
  Re: GL: 'Inkopen softdrugs niet aanpakken'

  raar is dat, als iemand een vriendje in de politiek heeft, in dit geval bij groenlinks, dan kan het ineens wel? ik bedoel: hoelang ligt dit plan al niet op de plank?

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X