Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Politie rolt kleine cannabisplantage op in Etterbeek

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Politie rolt kleine cannabisplantage op in Etterbeek

  Korting op 420shop
  De Brusselse lokale politie heeft gisteren in Etterbeek een kleinschalige cannabisplantage opgerold. Die werd uitgebaat door twee jonge twintigers die op die manier in hun eigen cannabisgebruik wilden voorzien. De plantage van 25 planten was ingericht in de kelder van het gebouw waar een van hen verbleef. Dat meldt het Brusselse parket vandaag.

  Bij toeval ontdekt
  De plantage werd bij toeval ontdekt toen een patrouille op straat een jongere een joint zag roken. De agenten hielden hem tegen en vonden in zijn wagen 193 zakjes cannabis. De jongeman, de 20-jarige Adrien L., gaf toe dat hij de drugs in Nederland was gaan kopen, maar toen de agenten ook instructies over het onderhoud van een cannabisplantage vonden, viel Adrien door de mand. Hij moest toegeven dat hij samen met een vriend, de 22-jarige Gauthier, een plantage had ingericht in Etterbeek.

  Heterdaadprocedure
  De agenten trokken daarop naar Etterbeek en eisten toegang tot de bewuste woning. Gauthier weigerde dat omdat ze geen huiszoekingsbevel hadden. Toen de agenten hem daarop uitlegden dat ze geen bevel nodig hadden omdat het om een heterdaadprocedure ging, probeerde hij hen alsnog tegen te houden. De jongeman werd opgepakt terwijl de agenten de woning doorzochten.

  Kelder
  In de kelder vonden ze 25 planten die klaar waren voor de oogst. De plantage was ingericht in een goed verlichte en verluchte ruimte en alle materiaal voor de uitbating was aanwezig.

  Eigen gebruik
  Alles werd in beslag genomen en de twee verdachten naar het politiebureau gebracht. Daar bekenden ze dat ze cannabis teelden om in hun gebruik te voorzien. Gauthier en Adrien werden ter beschikking gesteld van het parket. (belga/ka)

  Grtz
Bezig...
X