Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kweker van wiet blij met geldboete

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Kweker van wiet blij met geldboete

  Korting op 420shop
  MIDDELBURG - Een beetje geldproblemen, wat schulden. Dat was voor een 35-jarige inwoner van Middelburg de reden om in zijn woning een wietkwekerij op te zetten.

  De politie ontdekte eind september 2006 die kwekerij met in totaal honderd planten. Gisteren moest de man voor de Middelburgse politierechter verschijnen om zich voor die kwekerij te verantwoorden.

  Hij vertelde dat hij dacht via die wietkwekerij snel wat geld te verdienen. "Het is stom wat ik gedaan heb", zo bekende hij. Maar hij zag destijds geen andere manier om aan extra geld te komen.

  Officier van justitie M. Overmeer hield de Middelburger voor dat hij inderdaad de verkeerde keuze had gemaakt. Ze waarschuwde ook dat kwekers altijd een zeker risico lopen. Want een kwekerij wordt ontdekt door politie en justitie of het lukt niet om los te komen uit de handen van de criminelen die op de achtergrond functioneren. "Er moet altijd afgerekend worden", waarschuwde ze.

  Justitie had de man voorgesteld een werkstraf van honderd uur uit te voeren. Daar voelde de Middelburger echter weinig voor. De man heeft namelijk sinds enige tijd een vaste baan en zo'n werkstraf is volgens hem maar moeilijk te combineren.

  Overmeer ging met hem mee en legde een geldboete van 1500 euro op alsmede een voorwaardelijke celstraf van een maand. Politierechter I. Woltring zag ook geen bezwaar en vonniste conform.

  De Middelburger verliet vervolgens de rechtszaal. Door even flink over te werken kan hij in veel minder dan honderd uur dat geld bij elkaar krijgen, zo vertelde hij tevreden.

  Grtz
Bezig...
X