Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vanavond 22u15 op Canvas: Cannabis: te evil weed?

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Vanavond 22u15 op Canvas: Cannabis: te evil weed?

  Korting op 420shop
  Dinsdag 30 juni 2009.
  Documentaire uit de BBC-reeks Horizon over de gevaren en voordelen van en de vooroordelen over de meeste gebruikte drug ter wereld. Is cannabis een veilig en nuttig kruid of een gevaarlijk verslavend middel dat schizofrenie veroorzaakt?
  Eén op de drie Britten geeft toe dat hij/zij wel eens cannabis heeft geprobeerd. In Amerika gaat het zelfs over 40%. Maar over de gevolgen op lange termijn van cannabisgebruik bestaat nog grote onduidelijkheid. In deze documentaire gaat drugsexpert Dr. John Marsden op zoek naar feiten en fictie over cannabis. Marsden, die vooral ervaring heeft met heroine en ecstacy, ontdekt een belangrijk verschil in ‘verslaving’ tussen de ’soft drug’ cannabis en de ‘hard drug’ heroine.
  Terwijl heroineversalving een fysiologisch verschijnsel is, gaat het bij cannabis vooral om een psychologische drang. Toch werd onlangs ontdekt dat ook die psychologische verslaving een fysieke basis heeft. Dr. Tomas Drgon heeft namelijk vastgesteld dat de geheugencellen in de hersens van cannabisgebruikers de neiging hebben om makkelijker in contact te treden met elkaar, zodat “aangename gewaarwordingen” ontstaan. Dr. Cathy Fernandes heeft dan weer ontdekt dat cannabisgebruik gevaarlijke gevolgen kan hebben, althans bij muizen. Ze diende de diertjes THC toe - het pyschoactieve bestanddeel van cannabis - en stelde vast dat die stof hun geheugen aantastte op een manier te vergelijken is met schizofrenie.
  Maar John Marsden trekt ook naar Californië, waar het medische beruik van cannabis is toegelaten. Hij praat er met Alison, een vrouw die na een ongeval al elf keer werd geopereerd. Alleen cannabis kan haar pijn in die mate verzachten dat ze kan staan en lopen.

  Enjoy!

  #2
  Re: Vanavond 22u15 op Canvas: Cannabis: te evil we

  heb t gezien nice
  Schutto In tha house

  Comment


   #3
   Re: Vanavond 22u15 op Canvas: Cannabis: te evil we

   wat meer over te vertellen? staat het ook op internet (met ondertiteling)?
   er was trouwens gisteren ook iets in nova over cannabis. Dat de PvdA het wil reguleren. Linkje:
   http://player.omroep.nl/?aflID=9742937
   Last edited by Laikos weed; 1 July 2009, 15:49.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X