Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bredase shops draaien nog geen overuren, zeker dez

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Bredase shops draaien nog geen overuren, zeker dez

  Korting op 420shop
  Jonge mannen, die vooral, zitten er zachtjes te praten, in zachte stoelen. Ze komen net uit hun werk en halen even een jointje.

  "Spitsuur", zegt een medewerkster van de boot in de Singel. Ze wil niet met haar naam in de krant. Net zoals vrijwel alle werknemers uit de branche dat niet willen. Haar klanten zijn nu vooral Nederlanders. Fransen en Belgen? Ja, die komen ook. Een vaste groep.

  En die is niet gegroeid de laatste maanden. "Misschien groeit-ie straks in september, als de shops in Roosendaal en Bergen echt dicht gaan."

  Wat ze wel merken op de wietboot: dat ze meer softdrugs aangeboden krijgen vanuit Roosendaal. Omdat de (groot)handelaren daar nu al minder en straks helemaal geen wiet meer kwijt kunnen. "Maar die mannen hebben we weer weggestuurd. We hoeven niet meer voorraad. We hoeven ook niet meer klanten. We zijn tevreden zoals het nu draait."

  Ook de coffeeshops aan de Boschstraat (Majestic) en Haagweg (Sky) zeggen niet meer omzet te draaien sinds de gemeentebesturen in Roosendaal, Bergen en Terneuzen de botte bijl zijn gaan hanteren.

  Ze zeggen niet meer Fransen, Belgen en en Zeeuwen dan normaal te zien. De coffeeshopmedewerkers vinden het rapport van het COT vooral speculeren op de toekomst. Er komen ook niet meer jongeren dan anders in hun shops, zeggen ze. Al zullen ze dat waarschijnlijk ook niet zeggen als het wel zo is: onder de achttien ben je officieel niet welkom in een coffeeshop.

  Het pasjessysteem dat burgemeester Van der Velden van Breda wel ziet zitten?

  "Als het moet, dan moet het", zegt de jongen achter de bar van Majestic, die het niet zo druk heeft op de warme middag. "Maar van ons hoeft zo'n systeem niet."

  De medewerkster van de wietboot: "Als ze met pasjes gaan beginnen, zul je zien dat er alleen maar meer straathandel komt." Ze is er geen voorstander van.

  Op haar terras is het inmiddels gezellig druk. Dat is het niet in smartshop Dream Valley aan de Nieuwe Haagdijk.

  De winkel verkoopt geen wiet, maar trekt toch redelijk wat Franse en Belgische 'toeristen'. De eigenaar: "Maar niet meer dan anders. Sterker nog: het is deze week extreem rustig. Ach, je kent het gezegde, he: vrouwen bloot, handel dood."

  Bron: BN De Stem
  NLX outdoor kweek 2011
  Wierie Wierie`s Outdoor Festijn 2010
  De eerste maal; 4x NLX outdoor 2009

  #2
  Re: Bredase shops draaien nog geen overuren, zeker

  Oorspronkelijk geplaatst door Wierie Wierie View Post
  Ach, je kent het gezegde, he: vrouwen bloot, handel dood."
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment

  Bezig...
  X