Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Overlast drugsrunners in Breda niet zo groot

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Overlast drugsrunners in Breda niet zo groot

  Korting op 420shop
  Bijna de helft van de hennepkwekerijen die in Breda worden opgedoekt, bevinden zich in het stadsdeel Hoge Vucht (ongeveer 46 procent). Andere uitschieters zijn de wijken Brabantpark (20 procent) en Heuvel (14 procent). Dat blijkt uit het onderzoek van het COT. De overlast die in Breda gepaard gaat met de productie en handel in softdrugs valt volgens het COT op het eerste gezicht mee.

  Het beeld in Breda is daarmee anders dan dat van Bergen op Zoom en vooral Roosendaal waar op meerdere locaties vaak openlijk op straat wordt gehandeld in met name wiet. De zichtbare overlast van drugsrunners is in en rond die steden relatief groter dan in Breda.

  Volgens het COT valt momenteel nauwelijks te becijferen of Breda te lijden heeft onder de sluitingen van coffeeshops in West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen (Checkpoint in Terneuzen). Het instituut gaat er echter wel vanuit dat de stroom buitenlandse drugstoeristen naar Breda en omgeving de komende jaren sterk zal toenemen.

  Er vindt volgens het COT veel harddrugsgebruik en -handel plaats in het uitgaanscircuit van Breda. Het gaat dan niet alleen om coca´ne, maar ook om ghb en xtc. Het drugsgebruik veroorzaakt, vaak in combinatie met alcoholgebruik, veel uitgaansgeweld. Daarnaast zouden veel harddrugsgebruikers verantwoordelijk zijn voor de veelvoorkomende (kleine) criminaliteit in Breda.

  Drugshandel heeft in het politiedistrict Breda een lage prioriteit. Er wordt voorrang gegeven aan onder meer uitgaansgeweld, geweld op straat, vermogensdelicten en overlast. Een belangrijke oorzaak van deze prioriteitstelling is dat van deze zaken vaak aangifte gedaan wordt. Bij hennepkweek of -handel gebeurt dat veel minder vaak. Desondanks werd dertien procent van de verdachten, die dit jaar tot nu toe door de politie aan het Openbaar Ministerie (OM) werden overgeleverd, verdacht van een drugsfeit. In 2006 ging het om elf procent, in 2007 om vijftien en in 2008 om zestien procent.

  Politie en OM verrichten ook grote drugsonderzoeken in Midden- en West-Brabant, maar die grote zaken speelden zich af in Bergen op Zoom en Hilvarenbeek. Van de vijf andere gemeenten die bij het COT-onderzoek betrokken zijn, heeft alleen Etten-Leur een coffeeshop. Maar echt grote problemen zijn hier niet. Voor de gemeenten Rucphen, Zundert, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau geldt globaal gezien dat er in het buitengebied betrekkelijk veel hennepkweek voorkomt. De overlast van drugstoeristen is hier gering.

  Een veel groter probleem in deze landelijke gemeenten vormt het overmatige drank- en drugsgebruik van jongeren. De aanpak hiervan verdient volgens het COT in al deze gemeenten topprioriteit.

  Bron: BN De Stem
  NLX outdoor kweek 2011
  Wierie Wierie`s Outdoor Festijn 2010
  De eerste maal; 4x NLX outdoor 2009

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X