Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Cannabis blijft meest gebruikte Europese drug

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Cannabis blijft meest gebruikte Europese drug

  Korting op 420shop

  Cannabis blijft de meest voorkomende drug in Europa. Na jaren van stijgend verbruik is er in de meeste Europese landen wel een stagnatie of daling van het cannabisgebruik. Dat blijkt uit het jaarrapport van de International Narcotics Control Board (INCB), het VN-orgaan dat toeziet op de uitvoering en naleving van de internationale drugsconventies.

  Minder cannabis in beslag
  De inbeslagname van cannabis is in de meeste Europese landen gedaald. Volgens het rapport waarschijnlijk door een lagere productie in Marokko. Ook in Spanje, het land waar de meeste cannabis in beslag werd genomen, daalde die hoeveelheid. In 2005 werd daar nog 669 ton cannabis in beslag genomen. Dat aantal daalde in 2006 met 31 procent tot 459 ton. In Portugal noteerde de INCB zelfs een daling van 70 procent. In 2006 werd er nog maar 8 ton cannabis in beslag genomen.

  BelgiŰ
  In BelgiŰ daarentegen trof de politie tijdens ÚÚn operatie in februari 2007 45 ton cannabis aan. Ons land staat in het rapport ook in de lijst van illegale Europese cannabisproducenten, samen met AlbaniŰ, Bulgarije, Duitsland, Nederland en Polen.

  Coca´ne
  Europa blijft wereldwijd de tweede belangrijkste afzetmarkt voor coca´ne. Op het Iberisch schiereiland werd zelfs een belangrijke verhoging van de in beslag genomen hoeveelheid coca´ne vastgesteld. In Portugal werd een verdubbeling genoteerd.

  In West-Europa is het coca´nemisbruik gestegen. In Centraal- en Oost-Europa bleef dat stabiel. Coca´ne wordt het meest in Spanje, het Verenigd Koninkrijk (VK) en ItaliŰ gebruikt. De drugs komen Europa binnen via smokkelroutes die door West-Afrikaanse landen lopen. Het gebruik van "crack-coca´ne", een chemische variant, komt niet vaak voor in West-Europa.

  Hero´ne
  Bijna alle hero´ne die op de Europese zwarte markt te krijgen is, komt uit Afghanistan. Het rapport schat dat 3,3 miljoen mensen in Europa hero´ne gebruiken. Het gebruik daalde in West- en Centraal-Europa, maar steeg in Oost-Europese landen. De vraag naar behandeling voor coca´neverslaafden is er met 61 procent ook hoger dan in West-Europa (55 procent).

  Aids
  De stijgende drugshandel en het toenemende drugsverbruik in Oost-Europa dragen volgens het rapport bij tot de groeiende verspreiding van het aidsvirus. Oorzaak is het gemeenschappelijke gebruik van spuiten en een risicovol seksgedrag.

  Smokkel
  De smokkel in hero´ne naar Europa verloopt via Turkije, waar ook de Balkan-route start. Via de zijderoute wordt de hero´ne ook Centraal-Europa en Rusland binnengesmokkeld voor lokaal verbruik. Van daaruit vertrekt ook vaak het transport naar West-Europese landen.

  Amfetamines
  Volgens het rapport blijft Europa de belangrijkste producent van amfetamines. In Duitsland, Nederland en Groot-BrittaniŰ is een recordaantal amfetamines in beslag genomen.
  a friend with weed, is a friend indeed. zegge ze altijd maar das toch te zien zenne

  #2
  Re: Cannabis blijft meest gebruikte Europese drug

  Mja cannabis is waarschijnlijk ook de minst schadelijk en goedkoopste drug op de markt ook..
  Het is ook makkelijk te verkrijgen.. vandaar dat meeste mensen wel al eens wiet geprobeerd of gekocht hebben.
  Ik ben een groot mysterie, verpakt in een raadsel met een strik van vraagstukken

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X