Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Crimineel profiteert van verbod growshop

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Crimineel profiteert van verbod growshop

  Korting op 420shop
  Gepubliceerd op 07 maart 2008, 09:01


  Het strafbaar maken van de verkoop van producten voor de teelt van hennep kan criminele organisaties, die achter de teelt zitten. veel voordeel opleveren. Het verbod op kweekmateriaal zal waarschijnlijk alleen de kleine thuisteler treffen. Dat zegt directeur Bert Bieleman van het Groninger onderzoeksbureau Intraval.

  Het bureau verrichtte enkele jaren geleden in opdracht van het ministerie van justitie een groot onderzoek naar de cannabis- sector in Nederland.

  In growshops kunnen henneptelers benodigdheden kopen voor het verbouwen van wiet. Terwijl de grootschalige teelt verboden is, is de verkoop van apparatuur nu nog legaal. Onderzoeken van justitie hebben uitgewezen dat een deel van de growshops regelmatig naast de apparatuur ook stekken verkoopt. Daarnaast richten ze plantages in en houden ze zich bezig met de verkoop van wiet. Minister Hirsch Ballin maakte groningen Het strafbaar maken van de verkoop van producten voor de hennepteelt kan criminele organisaties, die achter grootschalige teelt zitten, veel voordelen opleveren. Het verbod op kweekmateriaal zal waarschijnlijk vooral de kleine thuisteler van wiet treffen.

  Minister Hirsch Ballin maakte gisteren bekend dat hij de shops wil verbieden en heeft de Kamer achter zich. "En van de peilers van het coffeeshopbeleid is dat de shops bevoorraad worden door de kleine thuisteler. Met het sluiten van de growshop ontneem je de thuisteler de kweekmogelijkheid. Zij kunnen niet meer telen. Criminele organisaties zijn wel in staat om op een of andere manier aan kweekapparatuur te komen. Die nemen vervolgens mogelijk de teelt over", vreest Bieleman.

  In de laatste jaren is de kweek van hennep sterk vercriminaliseerd. Plantages zijn groter geworden en worden vaker gerund door criminele organisaties. De directeur pleit voor een vergunningenstelsel, waarbij de gemeente een shop de vergunning kan weigeren of innemen als er sprake is van criminaliteit. kamer Minister Hirsch Ballin komt met een wetsvoorstel voor een growshop- verbod tegemoet aan de wens van een kamermeerderheid. Met name het CDA is fel tegen de growshop. In de Kamer had gisteren een debat plaats over het drugsbeleid in Nederland.
  a friend with weed, is a friend indeed. zegge ze altijd maar das toch te zien zenne

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X