Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Zorg voor een effectief internationaal drugsbeleid

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Zorg voor een effectief internationaal drugsbeleid

  Korting op 420shop
  5 maart 2008

  Tweede Kamerlid Boris van der Ham (D66) roept met collega Kamerlid Van Velzen (SP) en de burgemeesters Cohen (Amsterdam, PvdA), Vreeman (Tilburg, PvdA) en Leers (Maastricht, CDA) de internationale gemeenschap op om de mondiale drugshandel meer te reguleren. Dit doen zij in een artikel van NRC Handelsblad. Ze pleiten voor een effectief internationaal drugsbeleid dat zich richt op het beperken van risico's voor de volksgezondheid. Ze vrezen dat het huidige beleid neigt naar de Amerikaanse 'war on drugs' waarbij de strenge aanpak de handel en het gebruik van drugs in de criminaliteit dwingt. Bovendien is het huidige beleid te inefficiënt zonder dat het concrete oplossingen biedt.

  Aanleiding is het VN debat van de Speciale Sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (de zogenaamde UNGASS) waarin het toekomstige drugsbeleid zal worden bepaald. Dit beleid zal gelden voor een periode van tien jaar. Van der Ham: 'Het is nu noodzakelijk dat we spijkers met koppen slaan en richting kiezen'. Op verzoek van D66 komt ook in de Tweede Kamer een debat over de herziening van internationale drugsverdragen. Van der Ham wil dat nieuwe verdragen de regeringen in staat stelt om drugshandel en drugsgebruik te controleren zodat gezondheidsschade en criminele praktijken worden teruggedrongen.

  Om dit te bereiken wil Van der Ham dat hulpverlening als methadonverstrekking of het bieden van gebruikersruimten wordt vastgelegd. 'We weten dat dergelijke hulpverlening tot resultaten leidt. Het is van groot belang dat dit tot het mondiale drugsbeleid gaat behoren', aldus de D66-politicus. Daarnaast roept hij op tot een effectiever internationaal cannabisbeleid. 'We hebben gezien dat het uitbannen van softdrugs door het te verbieden niet werkt. In plaats daarvan moeten we het gebruik en verhandelen van cannabis reguleren'.

  De sociaal-liberaal dringt erop aan dat de VN een daadkrachtig beleid voor zal staan. Er is groeiende internationale steun voor de vooruitstrevende visie van Nederland. Van der Ham: 'Wij moeten met z'n allen zorgen dat de volgsgezondheid op één komt te staan. Het gaat om de resultaten. Deze discussie overstijgt ideologische en politieke grondslagen. Ik wil zien dat de internationale gemeenschap kiest voor een effectief en humaan drugsbeleid'.
  a friend with weed, is a friend indeed. zegge ze altijd maar das toch te zien zenne

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X