Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Dokkumse teelde wiet op zolder

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • ersidhnt
  replied
  Re: Dokkumse teelde wiet op zolder

  Wel zielig voor dat jongentje met de playstation. Of ja.. zonder playstation, bedoel ik.

  Er is hier precies wel heel wat veranderd op een maand...

  Leave a comment:


 • bobo
  heeft een topic gestart Dokkumse teelde wiet op zolder

  Dokkumse teelde wiet op zolder

  Tijdens een soort van 'Himmeldei' -maar dan voor hennepplantages- rolde de politie op 15 mei vorig jaar onder meer een kwekerij op in een woning in de Titus Brandsmastrjitte in Dokkum. Er was een tip binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem. De bewoonster moest mee naar het bureau. Aanvankelijk vertelde zij dat haar vriend wist van de kwekerij. In een tweede verklaring trok zij die uitspraak terug: haar vriend wist van niets, ze had alles buiten hem om gedaan.

  De politierechter in Leeuwarden had woensdag het gevoel dat de Dokkumse in tweede instantie had geprobeerd om haar vriend uit de wind te houden. De vriend werkt bij de overheid. Als hij in verband gebracht zou worden met een wietplantage zou hem dat zijn baan kosten. In haar tweede verhaal vertelde de vrouw dat ze wat extra geld wilde verdienen omdat er een baby op komst was.

  In een café was ze benaderd door een onbekende man, die wel een kwekerij bij haar op zolder wilde bouwen. De vrouw had in ieder geval meer dan 3000 euro gekregen. Er was eenmaal geoogst. De politie nam envelop met ruim 1700 euro in beslag. Het broertje van de Dokkumse had zo nu en dan geholpen met de plantage. De Playstation die hij als beloning had gekregen, werd ook in beslag genomen.

  De politierechter bepaalde dat het geld en de spelcomputer niet teruggaan naar de verdachte. De vrouw kreeg een werkstraf van 130 uur en een voorwaardelijke celstraf van een week. De vrouw had ook nog een ploertendoder gekregen, voor haar veiligheid. Dat is een verboden wapen, wat de rechter in de straf meenam.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X