Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kentekencontrole wapen tegen Marokkaanse drugsrunners

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Kentekencontrole wapen tegen Marokkaanse drugsrunners

  Korting op 420shop
  Kentekencontrole wapen tegen Marokkaanse drugsrunners

  MAASTRICHT - De politie wil door automatische kentekencontrole op de A2 meer zicht krijgen op de bewegingen van vierhonderd Marokkaanse drugsrunners in Maastricht.

  Korpsbeheerder Gerd Leers van de politie Limburg Zuid praat hierover met het ministerie van Justitie, bevestigde een woordvoerder van de gemeente Maastricht donderdag een bericht hierover in de Limburgse kranten.

  Via de nummerplaatherkenning worden de gegevens van de auto's samen met een groot aantal andere gegevens opgeslagen in een groot bestand.

  Dat is nodig nu het aantal in theehuizen in de Randstad geworven drugsrunners in een jaar tijd steeg van enkele tientallen tot ongeveer vierhonderd, aldus de politie.

  Die rijden bij herhaling buitenlandse auto's van de snelweg om de inzittenden te dwingen drugs te kopen.

  Georganiseerde maffia

  De Marokkaanse maffia wordt volgens Leers steeds beter georganiseerd. Volgens de politie verhardt de handel en wordt er in een soort ploegendienst gewerkt om de pakkans te verkleinen.

  Volgens een woordvoerder worden groepjes drugsrunners beurtelings vanuit de Randstad naar het zuiden gestuurd om omzet te halen.

  Lease-auto's

  De runners maken, zo zegt de politie, vaak gebruik van snelle lease-auto's, waarmee ze hoge snelheden behalen op de A2 tussen de Belgische grens en Maastricht, en rijden ze auto's met bij voorkeur Belgische of Franse kentekens klem.

  De runners zouden zich uiterst agressief gedragen als inzittenden weigeren drugs te kopen. Een woordvoerder van de politie zei dat de politie volgende week een pakket maatregelen bekendmaakt om de drugsrunners een halt toe te roepen. De zogenoemde ANPR, een afkorting die staat voor Automatic Number Plate Recognition, is een van die maatregelen. De ANPR is komen overwaaien uit Engeland, waar het ontwikkeld werd tegen terroristen.
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl
Bezig...
X