Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Marokko verliest koppositie in wiet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Marokko verliest koppositie in wiet

  Korting op 420shop
  Marokko lijkt zijn koppositie als ‘s werelds grootste cannabisleverancier te verliezen aan Afghanistan.
  Dat zegt het hoofd van de anti-drugsorganisatie van de Verenigde Naties UNODC.

  De miljarden oogst van Marokko is tussen 2003 en 2006 bijna gehalveerd. Dat komt doordat de overheid op grote schaal de gewassen vernietigde. Veel boeren gingen op zoek naar andere inkomstenbronnen.

  In 2006 was in Marokko zo’n 70.000 hectare begroeid met cannabis, aldus Antonia Maria Costa, directeur van het UNODC. ‘Momenteel is dat nog ongeveer 60 duizend hectare, hoewel het onderzoek daarnaar nog loopt.’

  In Afghanistan vindt momenteel juist een tegenovergestelde beweging plaats. ‘We zien een enorme toename van de cannabisteelt’, zegt Costa. ‘Afghanistan kan heel goed de koppositie al hebben overgenomen.’ Uit een onderzoek bleek volgens Costa dat in Afghanistan vorig jaar al ongeveer 70 duizend hectare met cannabis wordt verbouwd. De wietteelt lijkt op meer plekken in het Midden-Oosten in opkomst te zijn: in de Sinaï, Oost-Libanon en zelfs delen van Irak, aldus Costa.

  De Marokkaanse overheid werd er al jaren van beschuldigd niet genoeg te doen voor de ontwikkeling van het verlaten Riff-gebergte waar hele families uit armoede cannabis verbouwen. Om de economie in de regio te stimuleren, opende vorig jaar een grote containerterminal in Tanger en wil de regering daar een aantal vrije handelszones openen.

  Vier jaar geleden omvatte de Marokkaanse drugshandel naar schatting 12 miljard dollar (zo’n 8 miljard euro). Daarvan stroomde een kwart terug in de economie. Aangespoord door verdachtmakingen dat de drugsgelden terroristische activiteiten zouden financieren, verscherpten de overheid de drugsbestrijding. Zo kwamen er scanners die de drugs opsporen in vrachtwagens en containers.

  Marokko blijft waarschijnlijk nog ‘s werelds grootste cannabisexporteur, een record van 35 ton hasj werd afgelopen jaar in de haven van Tanger in beslag genomen, maar Costa zegt een verschuiving te zien in de smokkelroutes. ‘We zien dat de drugssmokkel zich naar het oosten verplaatst, via Noord-Afrika komt de drugs via de kusten van Italië en griekenland in Europa’, zegt hij. ‘We hebben signalen opgevangen dat een deel van het drugsgeld wordt gebruikt om terroristische cellen te financieren, waaronder enkele groepen in Algerije.

  Grtz

  #2
  Re: Marokko verliest koppositie in wiet

  Het was weeral te denken dat ze er iets op gingen vinden om cannabis nog meer in het slecht daglicht te zette.

  Terrorisme, allé man.
  Dan moeten ze ook maar stoppen me bommen en vliegtuiggen en auto's te maken eh. Die maken het de terroristen ook wel makkelijk om aanslagen te plegen.

  Comment


   #3
   Re: Marokko verliest koppositie in wiet

   Inderdaad Zion!

   Als er wat meer geld naar ontwikkelingshulp uitging i.p.v. oorlog zijn er een hoop minder mensen die terroristen steunen...
   Maarja wie zijn wij
   Veel gestelde vragen over het forum

   JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
   420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

   Comment


    #4
    Re: Marokko verliest koppositie in wiet

    Afghanistan dan nog wel..?
    Was dat geen opium-land?
    You can refer to me as "Her Majesty"

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X