Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kamer tegen rookverbod voor coffeeshops

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Kamer tegen rookverbod voor coffeeshops

  Korting op 420shop
  DEN HAAG - Een meerderheid van de Tweede Kamer van PvdA, SP, VVD en GroenLinks vindt dat een eventueel rookverbod voor de horeca niet moet gelden voor coffeeshops.

  Volgens coalitiepartij PvdA moet CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid de coffeeshops uit zijn plannen voor een rookverbod schrappen.

  ''Anders dreigt een fundamentele wijziging van het softdrugsbeleid. Mensen gaan naar coffeeshops om te roken, ofwel om te blowen. De bedoeling is juist om daarmee de overlast te beperken'', aldus PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester.

  SP-Kamerlid Agnes Kant heeft al eerder een motie ingediend om de coffeeshops buiten het stappenplan te houden dat de horeca (deels) rookvrij moet maken. ''Die motie is ook aangenomen en dat stappenplan loopt nog steeds (tot 2009)'', aldus Kant.

  Kamerlid Kees Vendrik van GroenLinks wilde desondanks nu met spoed in debat met Klink. Volgens Vendrik probeert het CDA het tabaksverbod te misbruiken om van de coffeeshops af te komen en staat ''het fundament van het Nederlandse softdrugsbeleid'' op het spel. ''Het idee is juist dat je in coffeeshops je spul haalt en het ter plekke oprookt. Als dat niet meer kan, gaat het weer terug naar het illegale circuit. Dat is precies wat we niet willen.'' GroenLinks kreeg woensdag echter geen steun voor een snel debat.

  De VVD is sowieso tegen het algehele rookverbod in de horeca, dat Klink binnen een jaar wil invoeren. ''Maar een tabaksverbod voor een rooklokaal, zo kun je een coffeeshop toch wel noemen, is tamelijk absurd. Dat is net zoiets als een alcoholverbod voor een kroeg'', aldus Edith Schippers van de VVD.

  Een woordvoerder van minister Klink zegt dat de bewindspersoon zich nog niet heeft uitgesproken over de reikwijdte van een rookverbod. Hij wacht eerste de tweede evaluatie van het stappenplan af, die voor dit voorjaar gepland staat. Na overleg met de sector neemt Klink nog voor de zomer een besluit over een rookverbod.

  Bron: http://www.parool.nl/nieuws/2007/MRT/14/bin3.html
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  #2
  Re: Kamer tegen rookverbod voor coffeeshops

  Belachelijk... hoe krijgen ze het in hun hoofd...

  Die anti-rook aanhangers draven wel heel erg door hoor, ik zat van de week in de coffeeshop (kom er niet vaak meer) blijkt nou dat je over een paar maanden alleen nog pure joints in de coffeeshop mag roken

  Ik ben dit gemierenzeik onderhand wel zat, legaliseren en reguleren die handel
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment

  Bezig...
  X