Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

OM: wietbende moet 2 miljoen euro betalen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  OM: wietbende moet 2 miljoen euro betalen

  Korting op 420shop
  assen/hollandscheveld

  Het openbaar ministerie (OM) in Assen eist dat zes mannen uit Hollandscheveld, Hoogeveen en Assen gezamenlijk ruim 2 miljoen euro aan criminele winsten afdragen aan de Staat. Dit geld, zo berekende het OM, hebben zijn verdiend aan de handel in cannabis en wietstekken. Het grootste bedrag moet worden opgehoest door M.T. (39) uit Hollandscheveld. Hij staat bij het OM voor 1,4 miljoen euro op papier.

  Eerder werd het zestal al veroordeeld voor het op grote schaal telen en verhandelen van wiet. Later werden T. en zijn bedrijfsleider A.B. (42) uit Hollandscheveld nog eens schuldig bevonden aan het vormen van een criminele organisatie. De mannen leverden complete wietplantages, inclusief installatie en het omleggen van de elektriciteit, zodat de stroom illegaal kon worden afgetapt. B. had bovendien een eigen stekkerij voor wietplantjes. Als het aan de officier van justitie ligt moet B. ruim 385.000 euro betalen.

  De Hoogeveners J.P.E. (39) en P.R.S. (28) staan beiden voor ruim een ton genoteerd. Tot groot ongenoegen van zijn advocaat moet H.H.H. (45) uit Hollandscheveld ruim 35.000 euro afdragen. H. is veroordeeld voor zijn technische aandeel in de kwekerijen. Zijn raadsman stelde dat hij nimmer deelde in de winst. Tot slot eist het OM bijna 14.000 euro van Assenaar J. de M. (53), die een growshop runde in de Drentse hoofdstad.

  Bij elkaar opgeteld moeten de mannen ruim 2 miljoen euro betalen. "Deze bedragen slaan echt helemaal nergens op. De officier van justitie moet met een hamer op de vingers worden getikt", reageerde bedrijfsleider B. T., in wie het OM de grote baas ziet, hield zich 'wijselijk stil': "Ik heb hier helemaal niets me te maken." Tijdens een eerdere rechtszaak nam B. alle schuld op zich. Ook technische man H. zei de bedragen belachelijk te vinden.

  Uitspraak 13 mei.

  Grtz

  #2
  Re: OM: wietbende moet 2 miljoen euro betalen

  tja de wiet moet toch ergens vandaag komen he om!

  Je kan ons wel lekker laten hijsen maar die wiet moet toch ergens vandaag komen!!
  brabantse nachten zijn lang

  Comment


   #3
   Re: OM: wietbende moet 2 miljoen euro betalen

   nu wil ik es weten hoe groot die kwekerij(en) waren

   en over hoeveel opbrengst we praten.


   grtz

   Comment

   Bezig...
   X