Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Justitie bindt strijd aan met wietbendes

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Justitie bindt strijd aan met wietbendes

  Korting op 420shop
  APELDOORN - Justitie voert de strijd tegen georganiseerde wietbendes op.

  Een zogeheten Taskforce Aanpak Georganiseerde Hennepteelt moet gaan jagen op criminele organisaties die miljoenen verdienen met de georganiseerde handel in de softdrugs wiet.

  Over enkele weken zullen betrokken partijen, zoals politie, openbaar ministerie, gemeenten, elektriciteitsbedrijven en woningbouwcorporaties de koppen bij elkaar steken in Lelystad. Dat gebeurt op verzoek van het Nationaal Netwerk Drugs. Politiecommissaris Max Daniel moet de landelijke aanpak gestalte geven, aldus de GPD-kranten dinsdag.

  De handel in wiet is de afgelopen jaren steeds harder en grootschaliger geworden. Diverse liquidaties in het criminele milieu houden verband met de handel in wiet.

  Hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg uitte recent in weekblad Elsevier zijn zorgen over de georganiseerde wiethandel, waar miljarden in omgaan. „De organisaties ontwrichten de samenleving en verdienen op een gegeven moment zo veel geld dat ze onaantastbaar dreigen te worden.”

  Van der Burg denkt dat „vele tientallen” bendes zich met grootschalige wiettteelt bezig houden. Alleen al in het noorden van Brabant werden vorig jaar ruim 300 kwekerijen opgerold.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X