Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Koppel veroordeeld voor kweek en verkoop cannabis

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Koppel veroordeeld voor kweek en verkoop cannabis

  Korting op 420shop
  Een koppel uit de Kortrijkse deelgemeente Rollegem is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld omdat ze in hun woning een cannabisplantage op poten zetten. De 51-jarige man kreeg een celstraf van twee jaar, waarvan zes maanden effectief, en een boete van 5.500 euro, waarvan één vijfde effectief. Zijn 50-jarige vriendin kreeg de gunst van de opschorting.

  76.900 euro verbeurd
  De rechter verklaarde ook zowat 76.900 euro opbrengst van de drugsverkoop verbeurd. Aan Gaselwest moeten ze 20.000 euro betalen voor illegaal afgetapte elektriciteit voor de plantage.

  Klein gestart
  Begin juli 2007 werd de cannabisplantage in de woning ontmanteld. Gestart met de kweek van enkele plantjes in een kastje breidde Jozef V. vanaf 2005 samen met zijn vriendin de plantage uit. Zowel een saunakamer als de zolder werden ingericht met lampen en een irrigatiesysteem om de hennepplanten goed te doen groeien.

  Verkoop aan coffeeshop
  De man was de stuwende kracht achter het project. De vrouw hielp bij het knippen en onderhouden van de plantjes. De opbrengst van de oogst verkocht hij aan een coffeeshop in Terneuzen. Begin juli 2007 werd hij in de Gentse regio met vier kilogram wiet staande gehouden en vloog hij een maand de cel in. (belga/ka)

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X