Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Geweld tiert welig in de cannabis

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Geweld tiert welig in de cannabis

  Korting op 420shop
  woensdag 09 april 2008

  Het verzoek aan de alleenstaande moeder in de achterstandswijk is onopvallend, maar niet minder dwingend. Het zou erg vervelend zijn als ze een slaapkamertje niet wil laten inrichten als wietkwekerijtje.

  Het zijn volgens politiecommissaris Max Daniel voorbeelden die aangeven hoe snel mensen verzeild kunnen raken in de wietcriminaliteit. ,,Er ontstaat een hele nare sfeer van intimidatie en bedreiging. Soms zozeer dat ondernemers uit hun eigen bedrijf stappen enkel om de criminelen te ontvluchten.''

  Geweld tiert welig in de cannabis- wereld. Liquidaties, ripdeals, onderlinge schietpartijen, intimidatie en bedreigingen zijn aan de orde van de dag. Criminele organisaties houden de cannabiswereld in een ijzeren greep. ,,Die organisaties houden zich ook bezig met vrouwenhandel en harddrugs", aldus Daniel, voorheen verantwoordelijk voor de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

  De onderwereld wordt slapend rijk. De export van nederwiet naar Duitsland, Engeland, Frankrijk en Scandinavische landen levert miljarden op. ,,Onze eigen coffeeshops kampen zelfs met schaarste. Thuiskwekers worden hardhandig van de markt geduwd. De romantiek is er absoluut vanaf. Thuiskwekers en coffeeshophouders zijn geen criminelen. Je brengt wel twee werelden bij elkaar. Doe je het goed dan komt men al snel de handel overnemen of bepalen."

  Wietcriminelen deinzen er niet voor terug om directies van woningbouwcorporaties te bedreigen. Bewoners van achterstandswijken worden gedwongen mee te werken. ,,Juist kwetsbare mensen zijn de dupe. Als de boel wordt ontdekt volgt vaak financiŽle ellende, omdat men de boete niet kan betalen."

  De pakkans is gering. De straffen laag. Daniel begrijpt dat slachtoffers van wietcriminelen niet snel aangifte doen. ,,Al die liquidaties motiveren niet echt om naar de politie te stappen. Dat moet veranderen. Die mensen mogen niet langer in de kou blijven staan."

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X