Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Instellingen tegen drugs bundelen krachten

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Instellingen tegen drugs bundelen krachten

  Korting op 420shop
  ZOETERMEER - Op initiatief van de Zoetermeerder Abby Mensingh gaan tenminste vijf Nederlandse organisaties die strijden tegen drugsverslaving, hun krachten bundelen. Samen zullen ze de Nederlandse afdeling van Europe Against Drugs (Eurad) vormen. Bij Eurad zijn 54 van dergelijke organisaties in zo’n 24 landen, verspreid over de hele wereld, aangesloten.
  De organisaties, waaronder Clear Light, Moedige Moeders en de stichting Voorkom, zijn veelal opgericht door ex-verslaafden. Ze hebben gemeen dat ze fel gekant zijn tegen elke versoepeling van het drugsbeleid, dat ze drugsverslaafden helpen bij het afkicken en dat ze voorstander zijn van een harde aanpak van de drugshandel. De Eurad is voor sluiten van coffeeshops, paddoshops en gebruikersruimten.

  Mensingh (55) ziet zichzelf als het levende bewijs dat een opgegeven, zwaarverslaafde drugsgebruiker toch met succes kan afkicken. Hij geeft onder meer voorlichting op scholen waarbij hij leerlingen waarschuwt voor de gevaren van drugs.

  Mensingh, ooit een belangrijke schakel in de Haagse drugshandel, verzet zich tegen de zogenoemde harm reduction-programma’s. Bij harm reduction wordt de verslaafde niet behandeld, maar alleen de overlast die hij veroorzaakt aangepakt. Mensingh weet zich bij zijn verzet gesteund door onder anderen de Haagse psychiater Martien Kooyman. Kooyman, die toetreedt tot het bestuur van Eurad-Nederland, was in 1972 oprichter van het succesvolle in Den Haag gevestigde afkickcentrum Emiliehoeve. Volgens hem is het voor zeker de helft van de drugsverslaafden mogelijk over te stappen naar een bestaan dat vrij is van drugs. De behandeling moet, benadrukt hij, wel lang genoeg, langer dan een jaar, worden voortgezet. Kooyman is ervan overtuigd dat het aanbieden van afkickmogelijkheden op termijn goedkoper is dan harm reduction-programma’s.

  Dinsdagavond, tijdens een door ex-verslaafden georganiseerde conferentie in Den Haag, noemde hij de huizen voor chronische drugsverslaafden (binnenkort worden er in Den Haag drie geopend) en gebruikersruimten ‘symptomatisch voor een falend drugsbeleid’.

  Hij hekelde de ‘tendens om langdurige maar effectieve en zelfs geldopleverende behandelingen, zoals in therapeutische gemeenschappen, te vervangen door kortdurende draaideurbehandeling met weinig effect op lange termijn’

  Grtz

  #2
  Re: Instellingen tegen drugs bundelen krachten

  Ik weet niet over andere instanties, maar Moedige Moeders mogen van mij een toontje lager zingen,
  zij zijn gewoon de terreur verspreiders van geruchten over Volendam, en de rest van Nederland.

  Tevens zijn hun gefingeerde verhalen en feiten gebaseerd op .. nou ja.. helemaal niets!
  De meeste Nederlanders denken over Volendam als de Drug-City, maar het is echt niet zo..

  Dat ze alle schuld overschuiven naar de coffeeshops en dergelijke, is alleen een ontkenning van hun eigen, gefaalde plannen voor het afkicken denk..

  Comment


   #3
   Re: Instellingen tegen drugs bundelen krachten

   En die "dude" waar ze het over hebben in het artikel hebben wij ook in de klas gehad (denk ik )

   En hij zag er niet erg "afgekicked" uit (haha )

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X