Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoofdlijnendebat Drugsbeleid op de agenda

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hoofdlijnendebat Drugsbeleid op de agenda

  Korting op 420shop
  Hoofdflijnendebat Drugsbeleid, zo staat het op de agenda (indicatie) voor 17, 18 en 19 november (week 47) van de plenaire vergadering van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.


  Hier is dan de Hoofdlijnenbrief drugsbeleid (pdf). Deze Hoofdlijnenbrief zal besproken worden met de Tweede Kamer; wanneer is op dit moment nog niet duidelijk. De ministers schrijven hierover het volgende: “Juist om de voorgestelde hoofdlijnen voor langere periode te bestendigen, is het van groot belang te verkennen of de richting die wordt voorgestaan, ook wordt onderschreven door uw Kamer. Na bespreking met uw Kamer zullen de hoofdlijnen worden uitgewerkt in de Drugsnota. Ook zullen ter voorbereiding van de uitwerking van de hoofdlijnen nadere consultaties met betrokken organisaties plaatsvinden.”

  De coffeeshops voor de gedoogde verkoop van hasj en wiet moeten kleinschaliger en alleen gericht zijn op de lokale gebruiker. Met kleinschalige coffeeshops zijn overlast en criminaliteitsrisico's beter in de hand te houden: de gebruiker weet zich verzekerd van een veilige omgeving, de uitbater voelt zich betrokken bij zijn klantenkring. Bovendien zal naar verwachting de coffeeshopproblematiek in de grensstreek verminderen. Dit staat in de Hoofdlijnenbrief drugsbeleid waarmee de ministerraad heeft ingestemd op voorstel van de ministers Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hirsch Ballin van Justitie, Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Rouvoet voor Jeugd en Gezin. Aldus het persbericht van 11 september 2009 van de ministerraad

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X