Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wiet weg uit Tilburgs bureau, en agente ook

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wiet weg uit Tilburgs bureau, en agente ook

  Korting op 420shop
  TILBURG - Een 30-jarige agente van het politiekorps Midden- en West-Brabant wordt door justitie verdacht van het medeplegen van diefstal. Ze zou 17 kilo hennep hebben ontvreemd, die door de politie in beslag was genomen en zes weken achter slot en grendel lag opgeslagen op een politiebureau in Tilburg. De politie is door de affaire in grote verlegenheid gebracht. Normaal worden in beslag genomen drugs binnen enkele dagen vernietigd.

  Voor de diefstal is een 32-jarige man uit Geldrop aangehouden. Justitie denkt dat hij hulp van de vrouwelijke politieagent heeft gekregen. Zij zou hem de informatie en de sleutel hebben verschaft. De agente wordt daarom ook verdacht van schending van het ambtsgeheim. ‘De man en de vrouw kenden elkaar’, aldus persofficier Tom Hendriks dinsdag.

  De agente, die verscheidene keren is verhoord, ontkent elke betrokkenheid bij de diefstal. Maar het OM denkt ‘voldoende harde bewijzen’ tegen haar te hebben om haar te vervolgen. Ze werd begin maart aangehouden, maar heeft niet in voorarrest gezeten. Enkele dagen na haar aanhouding is de agent geschorst. Behalve een strafrechtelijk onderzoek loopt tegen haar ook een disciplinair onderzoek.

  De diefstal van de hennep werd eind oktober ontdekt. De verdovende middelen waren zes weken eerder in beslag genomen in een growshop in Tilburg. Volgens de regels moeten in beslag genomen drugs zo snel mogelijk worden vernietigd.

  Waarom de hennep zo lang op het teambureau aan het Wilhelminapark in Tilburg heeft gelegen, is onbekend. Volgens Hendriks kan dat te maken hebben met capaciteitsproblemen door grote drukte. De politie laat een intern onderzoek uitvoeren naar wat er precies is gebeurd en waarom is afgeweken van het protocol.

  Een partij van 17 kilo hennep vertegenwoordigt in de tussenhandel een waarde van 51 duizend euro. De straatwaarde ligt veel hoger.

  De verdachte agente, die in Eindhoven woont, moet begin juli voor de rechter in Breda verschijnen. De zaak tegen de verdachte man dient in Den Bosch. De opmerkelijke diefstal uit het Tilburgse politiebureau wordt gevoegd bij een andere zaak tegen hem. Hij wordt ook verdacht van diefstal van geld en wiet uit een coffeeshop in Leerdam. Daarbij werd een medewerkster uit Eindhoven gedwongen de sleutel af te staan. Voor deze zaak zit hij in voorarrest.
  Ik ben een groot mysterie, verpakt in een raadsel met een strik van vraagstukken

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X