Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Landbouwcrisis en cannabiskweek

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Landbouwcrisis en cannabiskweek

  Korting op 420shop
  Voorwoord
  In tijden van crisis is het altijd goed om lucratief te zijn en nieuwe dingen te beginnen. Maar niet altijd... Zeker niet als het in strijd is met de wet. Lees meer hieronder.

  Landbouw
  Het merendeel van de boeren in BelgiŽ en vele andere Europese landen overleeft niet meer enkel op eigen productie en moet zorgen voor een tweede inkomen. Dit is niet moeilijk te verstaan als je weet dat door een slecht productiejaar en een spectaculaire prijzendaling het inkomen van de gemiddelde boer bijna 50% gedaald is op twee jaar tijd. Met een gemiddeld inkomen van Ä 14.269 komen bijvoorbeeld de Belgische boeren 64 procent onder het inkomen van de gemiddelde loon- en weddetrekkende in ons land.

  Cannabisboertjes
  Stel je voor, je bent zo'n landbouwer en je kan geen job bijnemen omdat je te veel werk hebt thuis met je vee en groententeelt. Je hoort op een dag in het nieuws dat meer en meer vraag is naar cannabis (nieuws zal het wel niet in die woorden zeggen maar goed ), hoeveel boeren (met de nodige faciliteiten) op 10 zal zelf maar overwegen om eventueel cannabis te kweken denk je? Blijkbaar toch een aantal want iedereen kan duidelijk zien in het nieuws dat meer en meer wietboertjes worden opgepakt of hun wiet wordt vernietigd.

  Ik vraag me nu af wat jullie hier op het forum daar allemaal van denken? Ik heb hier enkele vragen die je misschien op het juiste denkspoor brengen.

  1. Moeten de overheden van de respectievelijke landen of de landbouwcommissie van de EU beslissen dat boeren dikkere premies krijgen?
  2. Zoniet, denk je dat het ooit mogelijk zou zijn om grootschalige cannabiskweek toe te staan in BelgiŽ met een fikse belasting voor de kweker? Als ooit duidelijkheid komt omtrent die omzendbrief daar haha...
  3. Als die kweek er zou komen, zou jij de wiet afkomstig daarvan vertrouwen?
  4. Als jij boer bent of boer zou zijn, wat zou jij doen?

  Bronnen en grappige wietboer"busts"

  Landbouwcrisis
  http://www.vilt.be/Landbouwinkomen_d...rocent_in_2009
  http://www.vilt.be/Inkomen_Belgische...26_pct_in_2008
  http://www.vilt.be/Inkomen_Europese_...rocent_gedaald

  Cannabisboertjes
  http://www.vilt.be/Drugsboer_gaat_ni..._procedurefout
  http://www.vilt.be/Weedplantage_opge...rij_in_Vladslo
  http://www.manchestereveningnews.co....found_in_blaze
  http://www.manchestereveningnews.co....ming_pool.html
  ... er zijn er zovele, voor meer google je maar :p vond deze gewoon grappig
  sigpic

  #2
  Re: Landbouwcrisis en cannabiskweek

  Leuk opzetje Aurora!

  1 : zonder subsidies is er nauwelijks nog een boerenbedrijf te runnen. Persoonlijk voel ik meer voor een europese aanpak dan een nationale, vooral om een vuist te kunnen maken richting de states.
  2:grootschalige legale cannabiskweek ? in Belgie ? no way... Er zijn maar een paar gebieden in de wereld waar dat mogelijk is, en dan uitsluitend dankzij forse uitwassen op het gebied van corruptie (Westelijk Nepal, Afghanistan, stukjes Marocco, stiekeme oases in de sinai, eilandjes voor de kust van Thailand etc)
  3: Ja ik zou grootschalige "legale" kweek best vertrouwen, da's het probleem niet. Het gaat me meer om smaak en persoonlijke voorkeur > eenheidsworst is gewoon niet lekker. Net als met Bier : grolsch is best oke maar doe mij maar een mooi kaboutertje ofzo
  4:als ik boer ben zou ik meteen gaan kweken, wiet wel te verstaan. Wat knuffelkoeien op het terrein voor de vorm, een speciale bed&breakfast erbij voor de stonede medemens, en een imm3ense kelder vol met allerlei heerlijks
  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

  Comment


   #3
   Re: Landbouwcrisis en cannabiskweek

   zal eens wat zeggen ik kom uit een boerenfamilie.
   Je hebt 2 sooren boeren.
   Degene die toekomen ieder jaar met niets over al gaat het slecht geloof me die boeren verdienen veel meer dan jij en ik.
   degene die ieder jaar rijker en rijker worden.
   als de boer gaat kweken heb je onmiddelijk een kwalitiets zaking want een boertje geeft geen reet voor plant en dier alleen geld eruit maken.
   een groot gedeelte van onze mileu problemen worden veroorzaakt door dezelfde boeren.
   Die zijn nog slechter dan die groepen die in het groot kweken.
   ne boeren zijn goed voor de basis de rest moet je overlaten aan mensen met passie.
   Zoals een bloemenkweker die zou nu een goede wietkweker zijn maar een stom boertje gelijk in boer zoekt vrouw man dan gaat het zo rap achteruit gaan met het wiet dat je binnen 10 jaar geen deftig kopje wiet meer hebt.
   en de shops zouden ook niet welvaren want de boer verkoopt het zelf pfffff
   En van die belastingen zien wij toch een kloten dus nee.
   Boeren blijf van onze plant.
   Kijk naar de cocaboer is dat goe neeeeeeeeee dat werkt ook niet.

   Comment


    #4
    Re: Landbouwcrisis en cannabiskweek

    ja orias je hebt daar mooie arumenten over waar ik me zeker in kan vinden ook, zoals liefde voor de plant, en zoals moreweed ook al zei eenheidsworst nee dank u

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X