Mededeling

Collapse
No announcement yet.

VIE Vaporizer: help! Stoppen met tabak; moeite puur dampen, mixen met kruid?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  VIE Vaporizer: help! Stoppen met tabak; moeite puur dampen, mixen met kruid?

  Korting op 420shop
  Dag iedereen,

  Ik heb al veel topics afgestruind, maar ik wilde graag twee vragen hier nog kwijt.

  Al een tijd probeer ik te stoppen met roken van tabak. De voornaamste reden dat ik hier vanaf wil, is omdat ik het erg merk aan mijn huid, haar en conditie. Zelf rook ik dagelijks een paar jointjes (in de ochtenden, onderweg en ís avonds) en rookte ik daarnaast ongeveer 7-8 sigaretten. Ik wilde dan ook graag stoppen met roken en de nicotineverslaving maakte me hierin nog het minst uit. Een tijd geleden ben ik dan ook begonnen met het vapen van e-liquids. Hoewel me dit erg aardig afgaat, liep ik er wel tegenaan dat ik nog dagelijks veel jointjes draaide. Puur rook ik ze niet, dus hier ging telkens nog tabak bij. Eigenlijk verhielp ik hier dus nog niks mee. Die paar jointjes zorgden nog wel voor het meeste aan teer/koolstofmonoxide/etc.

  Een paar weken terug heb ik dus een vaporizer aangeschaft: de VIE. Deze vaporizer is van klein formaat, welk ik op verschillende standen (herb, wax/liquid, direct) kan zetten en temperaturen van 170 C tot 220 C kan instellen. De VIE is dus zo gemaakt dat het niet boven de ontbrandingstemperatuur uit kan komen. De kruiden kan ik vullen door het direct in de kamer te stoppen (direct load) of door de kruiden in een capsule te doen en dit vervolgens in de kamer te laden. Het handige is dat er meerde capsules zijn meegeleverd, welk je kan meenemen in een buisje. Het apparaat warmt ontzettend snel op en is dus fijn als je zoals ik graag onderweg wiet of hasj wilt roken: en een beetje vergelijkbaar met mijn e-sigaret.

  Vanaf het begin dat ik de VIE uitprobeerde merkte ik dat er een vreemde smaak aan mijn wiet zat. Ik dacht in het begin dat dit wellicht lag aan het soort dat ik gebruikte (white widow). Ik had verwacht met vapen een hele pure smaak te krijgen, net zoals je met een pure joint zou krijgen. Echter smaakte het steeds alsof een beetje is verbrand, echt een hele vreemde smaak en geur. Ik heb op internet veel gelezen over de zogenoemde 'popcorn' smaak die vrij zou kunnen komen als de wiet wat zou gaan verbranden. Ik damp steeds echter op de een-na-laagste stand; de stand die bedoeld zou zijn voor droge kruiden (herbs). De stand die nog iets lager zou moeten zijn is de direct load, echter vul ik mijn kruiden steeds in de capsules. De temperatuur kan ik overigens zelf instellen; deze heb ik altijd op ongeveer 200 C.

  Gezien de reden waarom ik gestart ben met het dampen wil ik voorkomen dat ik de wiet ga verbranden. Is er iemand die wellicht ervaring heeft met deze vaporizer en weet waar dit vandaan komt? Is dit iets wat hoort bij het dampen van cannabis of ligt dit toch aan welke soort (indica/sativa) ik probeer te dampen? Bij een lage temperatuur merk ik het iets minder, echter zit de geur echt in de vaporizer. Na een paar pufjes komt dit ook weer opzetten.

  Daarbij lukt echt wennen aan de sterke high die ik krijg als ik mijn wiet puur damp, mij ook niet echt. Als ik de capsule helemaal vol laadt kan er ongeveer 0.2/0.3 gram in. Dit rook ik vervolgens vrij snel op: ik denk niet dat het meer dan 10-15 pufjes zijn. Hier voel ik echter wel hetzelfde effect van, als dat ik 0.2 gram met tabak zou oproken. Hoewel je door het verdampen van cannabis meer uit je hasj/wiet kan halen en het in dat opzicht goedkoper is, ben ik toch heel erg gewend aan het mixen van cannabis met tabak. Zelf vind ik fijn vaker op een dag cannabis te roken. Mixen zorgt er dan toch voor dat het effect wat minder sterk is en ik uiteindelijk langer zal doen met een paar gram cannabis. Ook lukt het roken van hasj in de vaporizer ook lastig; zelfs in de wax capsule geeft dit haast geen damp. Wat er overblijft is een heel donker residu, wat erg verbrand lijkt.

  Ik heb gelezen dat je veel kruiden kan gebruiken om cannabis mee te mixen en te verdampen, echter heb ik geen idee of dit ook maar te vergelijken valt met het mengen van wiet met tabak. Tabak zelf dampen doe ik liever niet; dit zou zonde zijn van mijn vaporizer, gezien de geur hier echt in blijft hangen. Heeft iemand hier wellicht ervaring met een goede mix of vervanger waarmee ik mijn cannabis kan mengen? En is het wellicht ook mogelijk om mijn hasj te kunnen dampen wanneer ik het zou vermengen met een bepaald kruid? Het zou namelijk jammer zijn als ik toch nog telkens een jointje zal moeten draaien om dit te kunnen roken.


  Hopelijk kunnen jullie me iets wijzer maken!

  #2
  Stoppen met roken en jointjes roken met tabak gaat inderdaad niet goed samen .
  Stop je met roken ga je ineens meer jointjes roken met tabak en andersom ook
  Zelf ben ik hier jaren lang mee aan het worstelen geweest en als ik stopte met sigaretten roken dan ging ik 2 keer zoveel blowen .

  Ik geloof er niet in dat je verslaafd ben aan de nikotine maar meer aan de handeling je heb dan ook geen pleisters of naaldjes in je oren en andere onzin nodig, je moet het >>>willen<<< dat is het belangrijkste.
  Vaporizen is echt iets waar je aan zal moeten wennen en is totaal anders dan een lekker jointje roken
  Het mixen van bepaalde kruiden als shagvervanger maakt het er ook niet lekkerder op en volgens mij ook niet echt gezonder alles wat je verbrand en inhaleert is natuurlijk niet goed .

  Het lekkerste is nog gewoon pure jointjes draaien , gewoon kleintjes met kleine vloei .
  en heb je zin in hash dan maak je een mixje met wiet en hash of je rookt een pijpje .

  En denk je hier kunnen mijn longen niet tegen ga dan is expirimenteren met hoe strak je je stickies draait en hoe fijn je je wiet grinded
  Hiermee kan je zelf bepalen wat de impact is tijdens het inhaleren .

  succes

  Comment


   #3
   Nonsense Dit is inderdaad waar wat je zegt! Echter is het verdampen van kruiden/wiet toch wel echt minder schadelijk dan het roken wiet/hasj in een joint. Bij de damp komen er geen kankerverwekkende en schadelijke stoffen vrij. Zolang ik mijn wiet en hasj in een jointje blijf rollen en oprook zal ik deze stoffen dus alsnog tot me nemen; iets wat ik dus graag niet meer wil.

   Om het af te bouwen zal ik het inderdaad een wat minder schadelijke oplossing zijn dan het roken met tabak; echter ben ik echt opzoek naar een oplossing waardoor het vaporizer iets aantrekkelijker voor me wordt. Graag zou toch volledig willen kunnen overstappen naar het dampen.

   Comment


   • Nonsense
    Nonsense commented
    Editing a comment
    Je heb gelijk het vapen zal altijd minder schadelijk zijn als het roken
    zelf kon ik niet aan vapen wennen en ben ik puur gaan roken na het stoppen met tabak

    Eens in de zoveel tijd stop ik ook met pure stickies als het weer teveel word en dan neem ik voor het slapen gaan een wietkoekje
    Mischien iets voor jou koekjes of spacecace zo word je toch stoned en rook je niet meer.

    succes

   #4
   Dat type vaporizer is gewoon van te lage kwaliteit om echt aangenaam te zijn. Vergelijkbaar met de flowermate die ik heb, smaakt ook niet top. Ik zou zeggen probeer is de volcano, als dat niets voor je is dan kan je zeggen dat vapen niks zal worden, wat je er ook mee zult doen. Wereld van verschil onderling. Hij is niet goedkoop, maar wel zijn geld waard.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X