Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Homemade Vaporizer met (semi) indirecte verhitting

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Homemade Vaporizer met (semi) indirecte verhitting

  Korting op 420shop
  De winter komt er weer aan: Regen, kou, wind...
  Geen mogelijkheid voor mij om een jointje te roken dus, aangezien binnen roken geen optie is.
  Een vaporizer leek mij hiervoor een goede oplossing. Ik vond ze alleen vrij prijzig, vooral omdat ik wel een beetje een goed ding wil hebben.
  Na een avondje research naar hoe deze apparaten precies werken, ben ik een DIY plan gaan maken.

  Nu zijn er twee soorten elektronische vaporizers: Die met directe verhitting (de "kruiden" zitten hier in een metalen bakje dat wordt opgewarmd tot een paar honderd graden) en die met indirecte verhitting; hier wordt er hete lucht door de wiet geblazen waardoor de THC verdampt.
  De eerste soort heeft echter vaak als probleem dat de wiet toch begint te verkolen, en dat wil je nou juist niet met je vaporizer.

  Op internet zijn er veel DIY vaporizers te vinden, allemaal van het eerste type. Om het mezelf makkelijk te maken heb ik zo'n ding als uitgangspunt genomen, en heb ik een aantal dingen veranderd. Als verwarmingselement gebuiken veel mensen een soldeerbout die ze door een gat steken. Nu wilde ik het wat netter aanpakken, en heb ik slechts de steel van de bout ingebouwd. Verder heb ik ook de warmteregeling en schakelaar in de vaporizer geÔmplementeerd.

  Ik was echter niet tevreden met het resultaat. De wiet verkoolde inderdaad al voor er een beetje damp af kwam. Terug naar de tekentafel dus.
  Uiteindelijk ben ik voor een soort middenweg tussen directe en indirecte verhitting gegaan.

  De steel van de soldeerbout is van nature hol, en door de rest van de vaporizer hermetisch af te sluiten is dit nu de enige luchttoevoer.
  Wanneer je dus aan de slang zuigt, wordt er lucht door de steel getrokke, welke ik met alluminiumfolie gevuld heb om het contactoppervlak te vergroten. De lucht die de steel uit komt is nu goed heet. Aan de bovenkant van de steel heb ik een messing bakje voor de wiet vastgemaakt met aan boven en onderkant waterpijpscreens. Het bakje wordt zelf wel zo'n honderd graden, maar de wiet verbrandt er niet in. Wanneer je een hijs neemt, zie je direct een stroom damp uit het bakje komen. Aan het eind van je sessie is de wiet slechts bruin verkleurd, maar het effect is heerlijk

  Vaporizer:
  IMG_20130914_145545.jpg

  1.5L augurkenpot:
  IMG_20130914_145552.jpg

  Electra vloekt mooi met het yoghurtbakje
  IMG_20130914_145557.jpg

  Wiet houdertje:
  IMG_20130914_145628.jpg

  Geopend:
  IMG_20130914_145700.jpg

  Soldeerbout gevuld met alluminiumfolie:
  IMG_20130914_145724.jpg


  Het smaakt heerlijk, een soort zoete nootachtige smaak. Kan gewoon binnenshuis gebruikt worden, niemand die het op zal vallen. Een stuk efficiŽnter dan joints roken trouwens; met een klein beetje wiet al helemaal wappie. Al moet ik zeggen dat ik zeker wel joints blijf roken, dit is gewoon leuk voor als het regent

  -Enjoy!

  #2
  Re: Homemade Vaporizer met (semi) indirecte verhitting

  Mooi apparaat, mooi verslag. Dank!

  Ikzelf zou misschien nog een extra luchtinlaat maken om de laatste hijs rook makkelijker uit de glazen pot te zuigen.

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X