Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Is het verstandig

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Is het verstandig

  Korting op 420shop
  High medeblowers, ik heb asperger syndroom en wil weten of ik hierdoor ook een verhoogde kans op psychoses heb. En wil iemand die het ongeluk mee gemaakt heeft eens een ervaring met mij delen?? Ik wil namelijk graag weten hoe je zoiets kan herkennen nu ik best wel veel wiet heb gerookt in de afgelopen tijd zodat ik het op tijd herken.

  #2
  Re: Is het verstandig

  wat is best veel als ik vragen mag ?

  Bij asperger+wiet is het denk ik niet direkt de psychose waar je voor moet uitkijken, eerder afzondering. Ik ben zowel op het gebied van psychoses als asperger niet persoonlijk in de vuurlinie aanwezig dus wacht de reacties van anderen even af. Succes, en hou het leuk voor jezelf !

  -na overleg met een wietrokende aspergeradept :
  Hij vertelde dat hij psychoses voelt aankomen, het ligt hem dan als een steen op de maag. Extreem depri is 'tie van te voren. Wat ik hierboven aangaf (dat van afzondering) zag hij niet als een probleem, eerder als een oplossing. Want hij vind het heerlijk om af en toe een paar dagen de gordijnen dicht te laten en zich af te zonderen van de wereld. Tevens gaf hij aan dat hij zich er sterk bewust van is dat wiet een stemmingsversterker is voor hem. Hij rookt dus ook niet als hij zich niet goed voelt.

  Asperger wordt meer en meer als een puur lichamelijk iets gezien, dus geen psychiatrische aandoening. Bij die laatsten (en dan ook nog een specifieke subgroep daarvan) is wietgebruik niet aan te raden in verband met mogelijke psychosepromotie. Dat wil niet zeggen dat psychosen niet voorkomen agv wietgebruik bij asperger, wel dat de link tussen die twee niet zo duidelijk is als bij bijv paranoide aandoeningen.

  Ik ben geen zieleknijper of arts met specifiek aandachtsgebied Asperger, wil je het naadje van de kous weten wend je dan tot een vrijdenkende specialist op dit gebied.
  Last edited by moreweed; 10 January 2014, 10:35. Reden: toevoeging
  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

  Comment


   #3
   Re: Is het verstandig

   Mijn ervaring is dat als je blowt met beleid, dus houdt je aan de regels die jejezelf stelt, het je een bepaalde rust in je hoofd geeft om de indrukken van die dag in de juiste mappen te plaatsen en zo je dag te kunnen afsluiten. Ik rook niet meer dan 1 joint met max 0.3 gram wiet per dag, behalve op za en zo. Niet als ik nog moet rijden enzovoort. Al jaren, zonder problemen.
   Hoewel ik niet officieel gediagnostiseerd ben, zit ik wel in de ASS groep. Austistisch Spectrum Stoornis. Waar Asperger via diagnosemethodiek DSM 5 ook onder valt.
   Bij een cursus over ASS kreeg mijn vriendin te horen dat "het voor autisten heel normaal is om thuis te komen, blow te roken en om dan pas met je zijn dag door te nemen".
   Dit wil uiteraard niet zeggen dat iedereen die blowt autist is of dat elke autist blowt. Het is echter wel iets wat, gelukkig mijns inziens, ook bij de instanties lijkt te gaan opvallen. Mij helpt het de wereld aan te kunnen.
   Dus met beleid...

   Succes!

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X