Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Verschillende soorten Hasj

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Verschillende soorten Hasj

    Korting op 420shop
    Hij is er wel voor wiet, maar er zijn vast genoeg hasjrokers onder ons om hier ook tot een mooi lijstje te komen.

    Laat ik lokaal beginnen met onze eigen nederhasjiesj. Hieronder vallen de meeste polmpjes, mijn persoonlijke favorieten. Een gewone polm is meestal een niet te dure B/C kwaliteit met een wel lekkere smaak maar je moet wel nogal wat oproken voor een gewenst effect. En dan heb je de sterkere en duurdere varianten zoals superpolm, zero polm, zero zero en nog een hele reeks andere namen. De polmpjes zijn vaak wel van hele wisselende kwaliteit, van lichtbruin en losjes geperst tot zwart en plakkerig. Ze veroorzaken, bij voldoende gebruik, eerder een stoned effect dan een echte high.

    Op twee staat mijn favoriete buitenlandse hasj, de nepalese tempel bal. Een bal worden gemaakt door de THC haren met de hand van de toppen af te schrapen en die dan vervolgens tot een bal te draaien. Het resultaat een zwarte, kruidige, plakkerige hasj met een sluipende, lichte high. Naar lokaal gebruik, ik heb een maand in Kathmandu gechilled, word van de hasj een staafje gerold en daar word vervolgens een joint mee gerold. De kwaliteit kan varieren van een goed smakende, maar zwakke hasj, tot een overheerlijke, milde high met een nog betere smaak. Als de hasj, nadat het een beetje opgewarmd is, nogsteeds erg hard is, dan heb je te maken met een mindere kwaliteit. Maar is je nepal zo zacht dat je er zonder problemen op kamertemperatuur een staafje mee kan rollen, dan zit je goed.

    Dan is er ook nog de Libannon. Een erg smakelijk hasjje met een redelijk constante kwaliteit. De "rode" variant is verreweg de bekenste, alhoewel er ook een gele is, waarvan de hasj ook echt behoorlijk geel. De rode wietplanten waar de hasj van gemaakt word groeit bijna alleen in een vallei ergens in libbanon. Daar werd de plant al duizende jaren gecultiveerd en gerookt, totdat de libanese regering het verbouwen van de plant in de jaren 80 (geloof ik) verbood. Daarmee verdween de rode libannon bijna helemaal van de kaarten in shops. Gelukkig bleef de rode vriend gewoon in de natuur groeien en een aantal jaar geleden heeft de overheid besloten het verbouwen te gedogen, voor de export. Sindsdien is één van de populairste hasjiesj uit de jaren 60 weer volop verkrijgbaar.

    Dan zijn er natuurlijk ook nog de afhgaan en de zwarte paak, beide hasjiesj komen uit ongeveer hetzelfde gebied, namelijk het grensgebied tussen Afhganistan en Pakistan, en het schijnt dat het roken ervan je medeplichtig maakt aan terrorisme. Volgens de amerikaanse overheid is de hasj een belangrijke bron van inkomsten voor de Taliban. Genoeg politiek, terug naar de hasj. Niet een van mijn favorieten, het smaakt wel redelijk, maar je moet er toch wel een grammetje van wegpaffen voordat je er een beetje lekker inzit. Kost daarom waarschijnlijk zo weinig, tussen de 3 en 5 euro de gram.

    Ik zit er wel een beetje doorheen, ik ga er maar is eentje roken.

    Dump je favorieten en vertel er wat over.

    #2
    Re: Verschillende soorten Hasj

    Weet er niet zo veel van, rook ook niet zoveel hasj, maar als ik het doe rook ik graag een lekkere nuggha

    Comment


      #3
      Re: Verschillende soorten Hasj

      Ketama

      Ketama is een hasj afkomstig uit het rif gebergte uit marokko, het is een sativa soort die door de berbers (inwoners) geteeld en bewerkt worden. Het is niet zoon heel sterke hash alhoewel hier natuurlijk ook weer veel verschil in kwaliteit kan zitten prijd 3 euro de gram.

      Comment


        #4
        Re: Verschillende soorten Hasj

        Ik had vroeger altijd Nepalhash van iemand die er elk jaar mee terug bracht na zijn reizen in nepal en india , persoonlijk vind ik dit de lekkerste hash die er is , en echte onbewerkte highest quality nepal . Maar persoonlijk vind ik marrokaanse hash van effect wel sterker , maar voor de lekkerste smaak is nepal the way to go

        Comment


          #5
          Re: Verschillende soorten Hasj

          http://www.onlinepot.org/hash/guide2hash.htm is een site waar heel veel soorten ook beschreven worden .

          Comment


            #6
            Re: Verschillende soorten Hasj

            buitelandse hasj is ook gewoon goed
            Schutto In tha house

            Comment


              #7
              Re: Verschillende soorten Hasj

              Tempel is inderdaad een van de beste soorten , ook wel een van de duurste.

              Vroeger had ik ook eens schimmel kashmir. Dat was een dun ,zacht , licht bruin latje met een aarde smaak en een lichte high ,maar als je het enkele dagen liet liggen kwam er een wit laagje over en dat gaf een trippy effect. Kwam uit Vlissingen, denk ik.
              Last edited by Heallyz; 22nd August 2009, 00:48.

              Comment


                #8
                Re: Verschillende soorten Hasj

                schimmel hasj? nog nooit van gehoord..

                Comment


                  #9
                  Re: Verschillende soorten Hasj

                  Oorspronkelijk geplaatst door thelos View Post
                  http://www.onlinepot.org/hash/guide2hash.htm is een site waar heel veel soorten ook beschreven worden .
                  Dat is nou een fijne link, krijg er meteen trek van!

                  Comment


                    #10
                    Re: Verschillende soorten Hasj

                    Oorspronkelijk geplaatst door Heallyz View Post
                    Tempel is inderdaad een van de beste soorten , ook wel een van de duurste.

                    Vroeger had ik ook eens schimmel kashmir. Dat was een dun ,zacht , licht bruin latje met een aarde smaak en een lichte high ,maar als je het enkele dagen liet liggen kwam er een wit laagje over en dat gaf een trippy effect. Kwam uit Vlissingen, denk ik.
                    Ze hebben het bij de Cremers in Den Haag, bizar duur, 25 e de gram..
                    Ik heb even gevraagd hoe het nou zit met de schimmel. Gelukkig is dat alleen de naam! Het schijnt dat deze hasj gefermenteerd word onder de grond, omdat deze dan meer potentie zou krijgen. Ik ga vanmiddag maar eens een paar euro (de dude in de shop had 1 jointje gedraaid van 7 euro ) van de schimmel kopen om te kijken hoe het is.

                    EDIT:

                    Het was een dure joint... 7 euro schimmel kashmir gehaald en er één jointje (ja, zeg maat gerust joinTJE, wat groot was'ie niet te noemen) mee gerold. Geur was raar (heel zwaar), smaak was al net zo raar en stoned/high werd ik er ook niet van. met andere woorden, nogal zonde van het geld, maar wel een ervaring rijker.
                    Last edited by Skafe; 26th October 2009, 21:47.

                    Comment


                      #11
                      Re: Verschillende soorten Hasj

                      Hoe maak je zelf makke+lijk hasj, waar haal ik dat gaas lukt dat bij een drukker voor op t/ shirts
                      Geniet van iedere dag!!

                      Comment


                        #12
                        Re: Verschillende soorten Hasj

                        Hasj maken (hasj zeven)
                        Last edited by Jointjedraaien; 20th June 2010, 14:24.
                        Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


                        sigpic

                        FAQ links over kweken



                        Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
                        W.L.S. Churchill







                        Comment


                          #13
                          Re: Verschillende soorten Hasj

                          Kashmir : Het werd hier aangeleverd door een maffe tropendokter van artsen zonder grenzen ofzo. Kwam in postzegelzakjes, je weet wel van dat vetvrije papier. Voor zover ik toen kon beoordelen lekker, maar dat zei ik ook tegen het laatste purple-gruis gedraaid met zware shag...Het is hier al tijden niet meer te krijgen.
                          Wat later hoorde ik in nepal dat ze daar ook wel van die schimmelhasj hadden, als je het zo perse wilde hebben dan. Daar stopten ze overvoorraden weleens in de grond, en als je het niet goed verpakte kreeg je schimmel erop. Tuurlijk, het middelste deel van zo'n bal kon je oproken, de buitenkant ging als een soort kokosnootschil in vuur. Dat was wel een eye-opener Het beste wat ik tegenkwam waren staven, dikke jetsers van 'n kilo of meer. Glimmend zwart van buiten, donkerbruin van binnen, waanzinnig spul. Roken is heftig, eten betekend trippen.
                          Hier op het forum is in elk geval nog melding gedaan van lekkere nepal.
                          Er staat natuurlijk een hoop druk op die gasten daar, ontdekking betekend mee (als je niet kan betalen), en da's wel van het soort "niet meer terug". Aan de andere kant : één maffe westerling en ze kunnen 'n jaar eten...

                          Nu met al die teror-sjit zit er ook een luchtje aan hasj helaas : koop je afghaan dan betaal je met 'n omweggetje in kogels. Het zou het werk van onze jongens/meiden daar 'n stuk makkelijker maken als we gewoon oogsten gingen opkopen ipv in de fik steken. Maar dat terzijde.

                          Nepal is nog steeds te gek : vette uitzichten gecombineerd met in het wild voorkomende wiet > stoppen-in je handen spugen-lekker door zo'n plant heen rausen- plakspul tot een balletje draaien > in die joint en chilluh
                          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                          Comment

                          Footer Left Ad

                          Collapse
                          Bezig...
                          X