Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kwaliteit hars, polm, kristallen, harsklieren

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Kwaliteit hars, polm, kristallen, harsklieren

  Korting op 420shop


  Het moment van oogsten is bij de binnenteelt veel meer een kwestie van tijd dan bij de buitenteelt, waarbij factoren als weer en veiligheid komen kijken. Tijdens het schoonmaken komt veel hars vrij die gewoonlijk verloren gaat tenzij je een hasjscreen gebruikt. Hasjscreens zijn de zeven die gebruikt worden bij het bedrukken van T-shirts. Je legt ze op de tafel waarop je schoonmaakt en zet ze eventueel vast met plakband. Bij de juiste diameter vallen alleen de harskorreltjes door de zeef en niet de groene plantendelen.

  Het schoonmaken van binnenwiet kun je met blote handen doen. Omdat de planten voller zijn bij de buitenwiet gaat het schoonmaken met de hand sneller en beter dan met een schaartje. Tijdens het schoonmaken zul je merken dat zich op je handen een kleverige substantie vormt. Als je deze ‘handrub’ verzamelt, heb je de beste hasj die je ooit gerookt hebt en begrijp je ook hoe Nepalese en Afghaanse hasj gemaakt worden; gewoon door de toppen te wrijven met de hand. Handrub is topkwaliteit en net als Nepal en Afghaan zwart van kleur en wat korrelig door de verontreinigingen, maar met een superieure smaak en kwaliteit.

  Als je klaar bent met je wiet schoonmaken en het hasjscreen van tafel optilt zul je zien dat zich daaronder een dun laagje poeder gevormd heeft. Dit poeder is van A-kwaliteit, dat zich vrij eenvoudig laat samenkleven. De kleine blaadjes die je overhoudt van het schoonmaken kun je drogen en fijnmaken. Dit gruis kun je telkens in kleine hoeveelheden op het screen gooien. Trommel zachtjes met je vingers op het screen zodat het gruis er als het ware overheen danst. Het poeder dat je hiermee wint is van B-kwaliteit.

  Als je het grove blad vergruist, fijnmaakt en bewerkt op het screen krijg je de C-kwaliteit. De C-kwaliteit is droog, groen en laat zich niet eenvoudig persen. Wel win je twee tot drie keer zoveel C-kwaliteit poeder als A en B. In traditionele hasjlanden als Marokko en Libanon wordt de prijs van de hasj bepaald door de hoeveelheid C-kwaliteit die gebruikt wordt. Omdat de C-kwaliteit niet goed plakt worden vaak extra vette oliën toegevoegd om het zaakje alsnog tot een geheel te persen. Buitenlandse inkopers die zwaar afdingen op de prijs krijgen alleen maar een mengsel met nog meer C-poeder voorgeschoteld door de lokale hasj-koks. Het is voor ons verstandiger het grove blad alleen te gebruiken voor het maken van wietboter of cake.

  Je kunt A en B kwaliteit vrij eenvoudig in de hand persen en wrijven tot een soort hasj ontstaat, maar beter is het om er wat meer tijd en moeite in te steken en het poeder op de ‘Turkse’ manier te persen.

  Grtz

  #2
  Re: Kwaliteit hars, polm, kristallen, harsklieren

  waar kan zulke zeven kopen?
  420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
  Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment


   #3
   Re: Kwaliteit hars, polm, kristallen, harsklieren

   Zijn te koop in de hobby winkels waar ze schilder en andere atributen verkopen, je vraagt achter zeefdoeken. Ze hebben ze in verschillende maas grootes. Maar zou niet kunnen zeggen welke je precies nodig hebt.

   Grtz

   Comment


    #4
    ken je soms iemand die hier ervaring mee heeft en weet welke maasgrote je best gebruikt? ik ben echter drukker en heb nog met deze zeven gewerkt..
    dank bij voorbaat

    Comment


     #5
     Ik dacht iets van 30micron.
     grtz


     420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
     Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

     Comment


      #6
      de kleinste maat van de ice o lator is volgens mij 38 micron

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X