Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hasj traditie

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hasj traditie

  Korting op 420shop
  Wat is hasj

  Hasj wordt gemaakt van de harskristallen die op een vrouwelijke plant in de bloei over de bloemtoppen en sommige bladeren verspreid zitten. Deze harskristallen kunnen op verschillende manieren gescheiden worden van de bladeren/bloemtoppen. Een veel voorkomende methode is met op een centrifuge lijkende zeef. Gedroogde bloemtoppen worden in de zeef gestopt waarna deze enkele uren ronddraait. Door het ronddraaien verkruimelen de droge bloemtoppen en laat de fijne zeef alleen de kleine harskristallen door. Deze harskristallen worden opgevangen in een bak die zich onder de zeef bevindt.

  Het woord hasjiesj zou uit het Arabisch komen en slaan op een sekte van koelbloedige krijgers die hasj zouden hebben gebruikt om in een roes te komen voor ze hun overvallen pleegden. De leden van deze stam noemden zichzelf Fedajien, maar zij werden de Hasjhashin (Assassijnen) genoemd, Arabisch voor "hasjeters". Volgens de verhalen konden zij hun zelfbewustzijn zo onderdrukken met de hasj dat ze zich zonder aarzelen van torens konden storten. Overigens wordt aan dit verhaal getwijfeld; volgens sommige historici was hasjeters een vrij willekeurige scheldnaam waarmee deze sekte door tegenstanders spottend werd aangeduid.

  Het Engelse en Franse assassin en het Italiaanse woord assassino (sluipmoordenaar) kregen al in de Middeleeuwen hun huidige betekenis, afgeleid van de naam van de Assassijnen. De Europeanen hebben de naam vermoedelijk meegenomen uit de kruistochten.

  Het gebruik van hasj kent in het Midden-Oosten een lange traditie. Aan het eind van de vorige eeuw werd de hasj via Turkije in Griekenland gentroduceerd. In de steden ontstonden hasjkitten, waar de hasj volgens Turks gebruik met de waterpijp gerookt werd.

  In de rebtika-cultuur ging hasj een belangrijke rol spelen. In de hasjkitten ontmoette men elkaar om gezamenlijk de waterpijp te roken, die door de kitbaas werd gestopt en bij voorkeur door een leuk meisje werd aangestoken. Dit ritueel van waterpijp roken versterkte het voor de manges zo belangrijke gevoel van verbondenheid, van vriendschap. Het gebruik van harddrugs als herone en cocane, waaraan sommige rebetes zich te buiten gingen, wordt in de rebtika-teksten ondubbelzinnig afgekeurd. Ook drank past niet in de wereld van de manges. Het offensief van de overheid tegen drugs in de jaren dertig valt duidelijk uit de teksten te lezen: vaak is er sprake van een uitkijk, die waarschuwt voor politieagenten.

  Liever dan ouzo drinken en vandaag of morgen eraan doodgaan, rookte ik hasj om tot rust te komen, ergens te zitten en te staren, gewoon te kijken. (Markos Vamvakaris)

  Er bestaan verschillende soorten hasj. De meeste worden vernoemd naar het land van herkomst. Zo is er Afghaan, Maroc, Nepal en Libanon. Tegenwoordig wordt hasj niet alleen gemporteerd, maar ook in Nederland en Belgi geproduceerd (nederhasj).

  In India kent men een drank die hasisch wordt genoemd. Het is een groenig aftreksel van de cannabis-hars.

  Hasj is een drug die doorgaans gerookt wordt, maar het kan ook in cake, boter of lolly's verwerkt en gegeten worden. Doordat het een zachte stof is, is het makkelijk te verkruimelen en vervolgens, meestal samen met tabak, in een vloeitje te rollen. Ook wordt het wel in een bong gerookt, een simpele waterpijp die gemakkelijk zelf te maken is.

  In principe is het poeder dat overblijft al klaar om te roken. Omdat dit poeder niet makkelijk te vervoeren/verwerken en zo fijn is wordt het vaak geperst. Zo blijft er uiteindelijk een blokje echt hasjiesj over.

  Hasjiesj of hasj is een verdovend middel dat tot de softdrugs gerekend wordt. Hasj is de hars van de Cannabis sativa var. indica, die kan variren van bijna vloeibaar en olieachtig of kleiachtig tot zeer hard.

  Grtz Bobo
  Last edited by Nederhigh; 13 May 2022, 07:42. Reden: Herstellen topic

  #2
  Re: Hasj traditie

  Oorspronkelijk geplaatst door bobo
  Wat is hasj

  Liever dan ouzo drinken en vandaag of morgen eraan doodgaan, rookte ik hasj om tot rust te komen, ergens te zitten en te staren, gewoon te kijken. (Markos Vamvakaris)
  Ouzo hehe.. mmm..

  Weeral eens mooi werk bobo, het is echt handig al die info die je hier dropt, ik wil je eens feliciteren met al je werk

  Pz
  *SmokingggGG* !

  I wanna get high... so high!

  Comment


   #3
   idd respect bobo!

   Comment


    #4
    Re: Hasj traditie

    haha respect!
    Is het glas halfleeg of halfvol?

    Comment


     #5
     Re: Hasj traditie

     Peterww, stop eens met bumpen man, dit topic heeft het laatst een post gehad 2jaar terug!

     Om toch zelf een bijdrage te willen doen:
     GroteFoto-AYODDNEC.jpg
     Afghaan uit de Rajastreek

     Greetzzz

     Jona

     Comment

     Bezig...
     X