Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Heb ik recht op medisch cannabis ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Heb ik recht op medisch cannabis ?

  Korting op 420shop
  Hoi !

  Ik ben fransman, 33 jaar, nieuw in Nederland, met enkele gezondheidsproblemen :

  - rug pijn ( hernia chirurg 2007 )
  - gordelroos ( 2010 )

  Is het mogelijk voor mij medisch hennep te krijgen ?

  Welke sort dokter moet ik gaan bezoeken ? Hebben jullie een adres ?

  En nog een vraagje : moet ik betalen voor medisch wiet ? ik ben bij anderzorg verzekkerd, word er betalt bij Anderzorg bijvoorbeeld ?

  Sorry voor de taalfouten, ik doe mijn best !

  #2
  Re: Heb ik recht op medisch cannabis ?

  Bonjour Azertox !

  Welkom hier, hoop dat je het naar je zin hebt.

  Vraag : waarom moet het perse medische wiet zijn, of erkend medicinaal gebruik van wiet ? Je mag zo ook blowen hoor ....

  Medische wiet is aan erg veel regels onderhevig, op basis van wat je hierboven beschrijft zie ik geen indicatie (oftewel : bij mij zou je het niet krijgen).

  Medicinale cannabis kan worden voorgeschreven bij de volgende aandoeningen, met als toevoeging dat dat voorschrijven pas gebeurd als je eerst alternatieven hebt onderzocht, en je arts of specialist het ziet zitten. Informeer bij een huisarts naar je mogelijkheden, of laat je naar een pijncentrum doorverwijzen.
  pijn, spierkrampen en spiertrekkingen bij multiple sclerose (MS) of ruggenmergschade;
  misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker en aids;
  misselijkheid en braken als gevolg van medicatie of bestraling bij kanker, HIV-infectie en aids;
  langdurige pijn waarvan de oorzaak in het zenuwstelsel zit, bijvoorbeeld door beschadiging van een zenuwbaan, fantoompijn, aangezichtspijn of chronische pijn na gordelroos;
  tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette.

  Hier een basis infolinkje naar meer info over medisch gebruik van cannabis :
  http://www.apotheek.nl/Medische_info...d=10702&rId=41

  succes , en complimenten voor je beheersing van het nederlands.

  Moreweed
  Last edited by moreweed; 28 January 2011, 20:16.
  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

  Comment


   #3
   Re: Heb ik recht op medisch cannabis ?

   dank je voor je antwoord ( en de complimenten ) !

   Hier staat nix van gordelroos :
   http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...hting-kan-zijn

   Maar in je antwoord staat :
   "chronische pijn na gordelroos"

   ik ga proberen

   Comment


    #4
    Re: Heb ik recht op medisch cannabis ?

    Hoi

    Er is een groot aantal voornamelijk kleinschalige onderzoeken gedaan met cannabis of cannabisbestanddelen, voornamelijk met THC en/of CBD, bij verschillende klachten en ziektebeelden. Er zijn sterke aanwijzingen dat medicinale cannabis werkt bij misselijkheid en braken als gevolg van chemo- of radiotherapie bij kanker.
    Medicinale cannabis wekt de eetlust op bij patiŽnten met aids of kanker en gaat gewichtsverlies tegen.
    Medicinale cannabis lijkt ook te werken bij pijnklachten die hun oorzaak hebben in het zenuwstelsel – bijvoorbeeld een afwijking in een zenuwbaan, fantoompijn, aangezichtspijn of chronische zenuwpijn die soms blijft bestaan na het genezen van gordelroos.
    Zenuwpijn is moeilijk te behandelen met klassieke pijnstillers.
    Ook zijn er duidelijke aanwijzingen dat medicinale cannabis de pijn, spierkrampen en spiertrekkingen vermindert bij patiŽnten met multiple sclerose of ruggenmergschade en dat medicinale cannabis werkzaam is bij het syndroom van Gilles de la Tourette.
    Momenteel worden er onderzoeken uitgevoerd die duidelijkheid moeten geven over de mogelijke werkzaamheid van cannabis bij aandoeningen als migraine, reuma, Morbus Crohn, colitis ulcerosa, schizophrenie, hersentrauma en andere ziektebeelden.

    Wordt medicinale cannabis vergoed door zorgverzekeraars? Momenteel is medicinale cannabis niet opgenomen in het standaardpakket.
    Een aantal zorgverzekeraars heeft medicinale cannabis opgenomen in een aanvullende verzekering.
    Een belangrijke reden dat medicinale cannabis nog niet standaard voor vergoeding in aanmerking komt, is dat nog niet onomstotelijk is bewezen dat het therapeutische waarde heeft.    Waarom is medicinale cannabis in de apotheek duurder dan in de coffeeshop?
    Omdat medicinale cannabis bedoeld is voor soms ernstig zieke mensen, moet het zorgvuldig geteeld en verwerkt worden.
    Daarom moet het voldoen aan een aantal strenge farmaceutische regels, wat betekent dat het product op verschillende manieren wordt getest.
    Medicinale cannabis is dus een specialistisch product voor een beperkte groep mensen en dit betekent dat de vaste kosten voor de productie van medicinale cannabis relatief hoog zijn. Indien het aantal gebruikers van medicinale cannabis via de apotheek toeneemt, dan zal de prijs ervan mogelijk lager kunnen worden.    Ja ik denk dat jij in aanmerking kan komen voor medicinaal cannabis.
    Groetjes Belladonna    Bronn
    God was never on your side..

    Comment


     #5
     Re: Heb ik recht op medisch cannabis ?

     Alleen de weg er naar toe is zo vervelend , je zal eerst allerlei andere medicijnen moeten nemen om te kijken of die helpen
     Medi wiet is ťťn van de laatste medicijnen die ze voorschrijven

     Of je moet chemo krijgen dan zijn ze toch makkelijker

     Ajo
     Ventje
     Living in Second live for real

     Ticket is geboekt maar ik mag niet meer vliegen

     Comment


      #6
      Re: Heb ik recht op medisch cannabis ?

      Inderdaad : je moet het erg graag willen terwijl hetgeen waar het om gaat (de wiet) in elke lokale coffeeshop zonder geneuzel te koop is.

      Misschien speelt het een rol dat je in Frankrijk ook wilt kunnen blowen zonder problemen ? Onder bepaalde voorwaarden (en die zijn streng!) is het mogelijk een ontheffing te krijgen, maar dan moet er sprake zijn van medische noodzaak, en die is er met medische cannabis in principe nooit. Men zal dan zeggen : ga maar aan de opiaten of anti-emetica , buiten nederland zijn deze middelen makkelijker verkrijgbaar dan (medische) wiet!
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


       #7
       Re: Heb ik recht op medisch cannabis ?

       heej mensen,,
       interressant topic, ik heb ook continu pijn aan mijn rug/zenuw tot aan mijn hak al 2jaar mee bezig operatie gehad voor de hernia krijg ik later een auto ongeluk bang weer terug bij af weer het herstelle geblaze bang door mn rug gegaan bij fysio en nog nooit medicijne gepakt afgezien van de echt heftige keren ma rook wel cannabies en deze maat heeft me echt goed geholpe bij hevige pijnen. heb eens een docu gezien over medi wiet die vrouw zei als je kunt kieze tusse een schaal pille of n schaal spacecakes voor de pijn. nou ik wist het toch wel legaliseren die handel!! het werkt!(niet altijd evenveel)

       nou is mijn vraagteken kunnen mensen met die klachten geen `get out of jail free` kaart krijgen zodat ze thuis onder een lamp mogen kweken?(had het al eens eerder voorgesteld in een ander topic ma deze lijkt me toepasselijker.

       peace baf

       Comment


        #8
        Re: Heb ik recht op medisch cannabis ?

        Meestentijds krijg je pas mediwiet voorgeschreven nadat alle reguliere pijnstillers geen effect blijken te hebben. Gedoogd kweken onder lampen vanwege een kwaal: vergeet het maar. Hooguit een lagere straf, indien je gepakt wordt. Er is een arrest, ik dacht van het Gerechtshof Leeuwarden waarbij totaal geen straf werd opgelegd aan een medicinale thuiskweker. Maar die thuiskweker had wel de gebroeders Anker in de arm genomen. Het feit was wel strafbaar, maar wegens AVAS (afwezigheid van alle schuld) volgde ontslag van rechtsvervolging (dus geen vrijspraak).
        Last edited by Xtreme; 3 March 2011, 14:39.

        Comment


         #9
         Re: Heb ik recht op medisch cannabis ?

         ja doelde gewoon op een kleine 1vierkante meter met 1 lamp en max 5 plantjes,, maar dan nog denk ik dat je gelijk zult krijgen xtreme jammer genoeg haha
         zou eigenlijk moeten kunnen niet dat dan iedereen met t kleinste autje dan gaat aankloppen ma gewoon echt de grote probleem gevallen dat zelf mogen kunnen voorleggen en dat t dan goed of afgekeurd zou worden maar lees idd steeds meer over dat medi wiet veel getest en hetzelfde moet zijn n als je zelf n mooi plant heb met n dikke thc gehalte ben je ook weer hier dik overheen he
         jammere zaken allemaal...

         peace

         Comment

         Footer Left Ad

         Collapse
         Bezig...
         X